• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

autor: Jana.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 1,50
      ks hera rozpuštěná
    • 6
      ks vejce
    • 250
      ml šlehačka (neušlehané) - množství na 3 pláty těsta
    • puding vanilkový a jahodový
    • marmeláda na spojení
    • čokoláda na ozdobení
  • Nálev
    • 150
      ml hnědý rum
    • 200
      ml jahodový sirup
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce mléko horké

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku, těsto rozdělíme na 3 díly. Do prvního těsta přišleháme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink (těsto trochu přibarvím jahodovým, nebo červeným potravinářským barvivem) a třetí těsto necháme tak jak je - piškotové - pokud jsou těsta příliš hustá lehce naředíme mlékem.
2
Těsta upečeme na 3 vymaštěných a vysypaných plechách - peču najednou :-) Na horkou jahodovou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout, pak piškotovou buchtu (necháme na plechu) potřeme marmeládou a navrch opatrně přeneseme jahodovou buchtu (je lépe si jí nakrájet na menší části, aby se nám to lépe přenášelo), potřeme opět marmeládou (stačí slabá vrstva - zákusky jsou sladké i tak dost :-) a přeneseme třetí - vanilkový plát. Je dobré celý plech zatížit, aby si vše pěkně sedlo - takto zpracovaný plech pokryji peč. papírem položím prkýnko a zatížím třeba moukou, nebo mlékem a nechám 2 - 3 hodinky v lednici.
3
Pak už jen odstraníme zvrchu pečící papír a dozdobíme - polijeme polevou: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 2 lžíce horkého mléka, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a krájíme na řezy.
4
Nejlepší jsou až druhý den, když se hezky uleží a je toho opravdu hodně :-) Řezy dělám při zvláštních příležitostech - jsou docela pracné, ale výsledek je jak z cukrárny - jukněte na foto :-)
5
**P.S.** TENTO RECEPT NENÍ MŮJ - POUZE JSEM HO UPRAVILA PRO SVOJÍ POTŘEBU :-)) Původní recept se jmenuje Rychlé punčové řezy a ty opravdu nejsou na přípravu tak náročné ,jsou stejně výborné , ale na řezu zas tak pěkně nevyniknou .-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Kubánský dort jako z cukrárny

Kubánský dort jako z cukrárny

Indiánky z cukrárny Myšák

Indiánky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 9. 12. 2016 17:05

    Zkusila jsem a slo to do popelnice.Testo jak tmel,uplne jina chut. O:-)

  • Hana Š. | 15. 7. 2016 09:42

    Peču hoodně často a vždy na 1* - vše dělám dle receptu a neměla jsem nikdy problém. Nyní dokonce peču na oslavu, kdy mě oslovila paní abych udělala jim ke kávě aby nekupovala <3

  • nikolaplevova
    nikolaplevova | 30. 1. 2014 20:39

    také se mi nějak extra nepovedl :/ jsem cukrářka a jsem zvyklá ho dělat jinak, pěkně mi vždy nasaje, a dávám 3 světlé a dva růžové, toto jsem měla moc suché, ale i tak jsem ráda vyzkoušela nový recept na punč.. :-)

  • Jana. | 12. 1. 2014 00:46

    ano... těsto mi vychází na 3 klasické plechy o rozměru cca 30x40cm

  • zima | 11. 1. 2014 17:23

    Vyjde to 3 klasické plechy?

  • Jana. | 11. 1. 2014 17:17

    ..tak to mě mrzí .. je to normální těsto .. a nevím ,jak je to možné - tekutiny je tam na půl kila mouky dost ( rozpuštěných 375g hery + 250ml šlehačky +našlehaná vece s cukrem ) -to fakt robot nezadřete :-) .. trošku mléka pak přidávám pouze do dílů ,kde pak zašlehávám sypký puding ... nevím přesně ,co to znamená ,že se těsto při pečení zdrštilo - nejspíš asi srazilo ... netuším, kde se stala chyba .. prostě ušlehám těsto - celou dávku - tu pak rozdělím na 3 díly - do dvou ještě zašlehám pudinky v prášku ,dám na plechy a upeču .. pekla jsem mockrát a vždy bez problémů ;-)

  • Izabela | 21. 12. 2013 18:44

    Toš udělala jsem všechno podle receptu a dopadlo to pěkně na h..... První brutálně tuhé těsto- přidala jsem tam snad půl litru mléka a málem nám to zničilo robota. Nakonec se těsto při pečení zdrštilo. Pokud jsou tam nějaké vychytávky, tak by to mělo být přímo popsané. Nejsem sice žádná cukrářka, ale nemehlo taky ne. :-( Takže pro mě recept dobrý není. :-(

  • Kamyla
    Kamyla | 10. 4. 2012 16:20

    výborné, díky!

  • szilva | 2. 2. 2012 11:19

    Moc dobré,děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Cukr Hera Hnědý rum Jahodový sirup Marmeláda Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

99
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
83
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
74
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
72
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
68
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Pumpkin Cookies
Pumpkin Cookies
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
Punčové řezy pí Marečkové
Punčové řezy pí Marečkové
Punčový řez
Punčový řez
Pupáky
Pupáky
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact