ml
šlehačka
(neušlehané) - množství na 3 pláty těsta
puding
vanilkový a jahodový
marmeláda
na spojení
čokoláda
na ozdobení
Nálev
150
ml
hnědý rum
200
ml
jahodový sirup
Poleva
200
g
moučkový cukr
2
lžíce
citronová šťáva
2
lžíce
mléko
horké
Postup přípravy receptu
1
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku, těsto rozdělíme na 3 díly. Do prvního těsta přišleháme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink (těsto trochu přibarvím jahodovým, nebo červeným potravinářským barvivem) a třetí těsto necháme tak jak je - piškotové - pokud jsou těsta příliš hustá lehce naředíme mlékem.
2
Těsta upečeme na 3 vymaštěných a vysypaných plechách - peču najednou :-) Na horkou jahodovou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout, pak piškotovou buchtu (necháme na plechu) potřeme marmeládou a navrch opatrně přeneseme jahodovou buchtu (je lépe si jí nakrájet na menší části, aby se nám to lépe přenášelo), potřeme opět marmeládou (stačí slabá vrstva - zákusky jsou sladké i tak dost :-) a přeneseme třetí - vanilkový plát. Je dobré celý plech zatížit, aby si vše pěkně sedlo - takto zpracovaný plech pokryji peč. papírem položím prkýnko a zatížím třeba moukou, nebo mlékem a nechám 2 - 3 hodinky v lednici.
3
Pak už jen odstraníme zvrchu pečící papír a dozdobíme - polijeme polevou: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 2 lžíce horkého mléka, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a krájíme na řezy.
4
Nejlepší jsou až druhý den, když se hezky uleží a je toho opravdu hodně :-) Řezy dělám při zvláštních příležitostech - jsou docela pracné, ale výsledek je jak z cukrárny - jukněte na foto :-)
5
**P.S.** TENTO RECEPT NENÍ MŮJ - POUZE JSEM HO UPRAVILA PRO SVOJÍ POTŘEBU :-)) Původní recept se jmenuje Rychlé punčové řezy a ty opravdu nejsou na přípravu tak náročné ,jsou stejně výborné , ale na řezu zas tak pěkně nevyniknou .-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie
|9. 12. 2016 17:05
Zkusila jsem a slo to do popelnice.Testo jak tmel,uplne jina chut. O:-)
Hana Š.
|15. 7. 2016 09:42
Peču hoodně často a vždy na 1* - vše dělám dle receptu a neměla jsem nikdy problém. Nyní dokonce peču na oslavu, kdy mě oslovila paní abych udělala jim ke kávě aby nekupovala <3
také se mi nějak extra nepovedl :/ jsem cukrářka a jsem zvyklá ho dělat jinak, pěkně mi vždy nasaje, a dávám 3 světlé a dva růžové, toto jsem měla moc suché, ale i tak jsem ráda vyzkoušela nový recept na punč.. :-)
..tak to mě mrzí .. je to normální těsto .. a nevím ,jak je to možné - tekutiny je tam na půl kila mouky dost ( rozpuštěných 375g hery + 250ml šlehačky +našlehaná vece s cukrem ) -to fakt robot nezadřete :-) .. trošku mléka pak přidávám pouze do dílů ,kde pak zašlehávám sypký puding ... nevím přesně ,co to znamená ,že se těsto při pečení zdrštilo - nejspíš asi srazilo ... netuším, kde se stala chyba .. prostě ušlehám těsto - celou dávku - tu pak rozdělím na 3 díly - do dvou ještě zašlehám pudinky v prášku ,dám na plechy a upeču .. pekla jsem mockrát a vždy bez problémů ;-)
Izabela
|21. 12. 2013 18:44
Toš udělala jsem všechno podle receptu a dopadlo to pěkně na h..... První brutálně tuhé těsto- přidala jsem tam snad půl litru mléka a málem nám to zničilo robota. Nakonec se těsto při pečení zdrštilo. Pokud jsou tam nějaké vychytávky, tak by to mělo být přímo popsané. Nejsem sice žádná cukrářka, ale nemehlo taky ne. :-( Takže pro mě recept dobrý není. :-(