• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy III.

autor: PETKA 2
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citronová kůra z 1/2 navoskovaného citronu
    • 10
      bílek na sníh
    • 190
      g krupičková mouka
    • 20
      g tuk
    • červený breton 2 kapky (jedlé barvivo)
    • 30
      g čokoláda tmavá
    • 150
      g rybízová marmeláda
  • Punčovina k namáčení
    • 50
      g cukr krystal
    • 1,20
      dl studená voda
    • 160
      g rybízová marmeláda
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks pomeranč
    • 0,60
      dl hnědý rum
    • 0,60
      dl bílý punč
    • 1,20
      dl bílý rum musíte-li, použijte
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      červený breton kapky
    • bílý punč podle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilku utřeme v míse po 25 min. Pak přidáme zlehka sníh z bílků a krupičkovou mouku. Lehce promíchané těsto rozdělíme na polovinu.
2
Jednu rozetřeme do menší vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dorůžova.
3
Druhou polovinu rozdělíme na 3 díly. Jeden díl necháme neobarvený, druhý obarvíme bretonem a do třetího zamícháme nastrouhanou čokoládu.
4
Na malý plech s vysokým okrajem rozetřeme pruh jednoho těsta (asi stejně vysoko, jako těsto v dortové formě), vedle něho pruh druhého těsta, a pak vedle pruh třetího těsta. Upečeme dorůžova.
5
Vychladlé nakrájíme na stejné proužky, nebo kostečky. Vychladlé těsto z dortové formy rozkrojíme na dva plátky a pomažeme zavařeninou.
6
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vložíme do ní jeden plátek zavařeninou nahoru, na něj urovnáme barevné kostky, nebo proužky namočené v punčovině. Celá plocha musí být vyplněna. Polijeme zbytkem punčoviny. Druhý plást položíme zavařeninou dolů na kosky, přikryjeme pečícím papírem, na který jsme položili prkénko a dort zatížíme. Necháme ve formě do druhého dne. Druhý den odděláme formu, papír a dort přeneseme na mísu.
7
Zdobíme punčovou polevou (nebo rumovou). Ozdobíme kandovaným ovocem, nebo šípky (tenké cukrové fialky jsou na tomto dortu pěkné). Můžeme také na čerstvou punčovou polevu nastříkat tenké rovné čárky z čokoládové polevy s odstupem a projet špejlí střídavě na jednu stranu a pak na druhou. Nebo nastříkat z čokolády spirálu a pak protahovat špejli od středu jednou k okraji a podruhé ke středu (vznikne pavučina).
8
Punčovina: vodu s cukrem povařímena slabou niť, přimícháme zavařeninu a vaříme po 2 min. Necháme vychladnout a přimícháme citrusovou šťávu, rum a punč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimír fůegr | 28. 12. 2008 16:48

    Oprava né 20žloutků ale 10žloutků

  • Olga . | 28. 12. 2008 11:45

    Škoda, když už to bylo doslova okopírováno z LABUŽNÍKA, že byl změněn původní název: "Klasický punčový dort, nebo řezy" :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý punč Bílý rum Červený breton Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Krupičková mouka Moučkový cukr Pomeranč Rybízová marmeláda Studená voda Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact