• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy III.

autor: PETKA 2
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citronová kůra z 1/2 navoskovaného citronu
    • 10
      bílek na sníh
    • 190
      g krupičková mouka
    • 20
      g tuk
    • červený breton 2 kapky (jedlé barvivo)
    • 30
      g čokoláda tmavá
    • 150
      g rybízová marmeláda
  • Punčovina k namáčení
    • 50
      g cukr krystal
    • 1,20
      dl studená voda
    • 160
      g rybízová marmeláda
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks pomeranč
    • 0,60
      dl hnědý rum
    • 0,60
      dl bílý punč
    • 1,20
      dl bílý rum musíte-li, použijte
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      červený breton kapky
    • bílý punč podle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilku utřeme v míse po 25 min. Pak přidáme zlehka sníh z bílků a krupičkovou mouku. Lehce promíchané těsto rozdělíme na polovinu.
2
Jednu rozetřeme do menší vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dorůžova.
3
Druhou polovinu rozdělíme na 3 díly. Jeden díl necháme neobarvený, druhý obarvíme bretonem a do třetího zamícháme nastrouhanou čokoládu.
4
Na malý plech s vysokým okrajem rozetřeme pruh jednoho těsta (asi stejně vysoko, jako těsto v dortové formě), vedle něho pruh druhého těsta, a pak vedle pruh třetího těsta. Upečeme dorůžova.
5
Vychladlé nakrájíme na stejné proužky, nebo kostečky. Vychladlé těsto z dortové formy rozkrojíme na dva plátky a pomažeme zavařeninou.
6
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vložíme do ní jeden plátek zavařeninou nahoru, na něj urovnáme barevné kostky, nebo proužky namočené v punčovině. Celá plocha musí být vyplněna. Polijeme zbytkem punčoviny. Druhý plást položíme zavařeninou dolů na kosky, přikryjeme pečícím papírem, na který jsme položili prkénko a dort zatížíme. Necháme ve formě do druhého dne. Druhý den odděláme formu, papír a dort přeneseme na mísu.
7
Zdobíme punčovou polevou (nebo rumovou). Ozdobíme kandovaným ovocem, nebo šípky (tenké cukrové fialky jsou na tomto dortu pěkné). Můžeme také na čerstvou punčovou polevu nastříkat tenké rovné čárky z čokoládové polevy s odstupem a projet špejlí střídavě na jednu stranu a pak na druhou. Nebo nastříkat z čokolády spirálu a pak protahovat špejli od středu jednou k okraji a podruhé ke středu (vznikne pavučina).
8
Punčovina: vodu s cukrem povařímena slabou niť, přimícháme zavařeninu a vaříme po 2 min. Necháme vychladnout a přimícháme citrusovou šťávu, rum a punč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimír fůegr | 28. 12. 2008 16:48

    Oprava né 20žloutků ale 10žloutků

  • Olga . | 28. 12. 2008 11:45

    Škoda, když už to bylo doslova okopírováno z LABUŽNÍKA, že byl změněn původní název: "Klasický punčový dort, nebo řezy" :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý punč Bílý rum Červený breton Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Krupičková mouka Moučkový cukr Pomeranč Rybízová marmeláda Studená voda Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Červené špagety

Červené špagety

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

235
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
117
Houbový guláš
Houbový guláš
56
Čočkové ragú
Čočkové ragú
55
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
43
Pórková polévka s chorizem
Pórková polévka s…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact