• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček pudinkový prášek vanilkový nebo jahoda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,75
      hrnek olej
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička jedlá soda
    • hnědý rum na pokapání upečeného moučníku
    • rybízová marmeláda
  • Poleva
    • 10
      lžíce hnědý rum
    • 10
      lžíce citronová šťáva
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45 min. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
2
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme ne půlky, půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
3
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepe | 30. 3. 2014 15:29

    tak hnusnej punčak jsem ještě nežral běž se lečit jestly tak pečeš a ještě to tady davaš na internet

  • Hospodyňka | 5. 3. 2007 08:28

    Z tzv. punčáků, které jsem zkoušela, mi tenhle přišel nejlepší. A to jsem ho ani - čistě z lenosti - nerozkrajovala a tu rybízovou marmošku jsem šoupla do polevy z citrónu a rumu. To jahodové kefírové mléko je bezva nápad. Jo a tím jak je mléko sladké, tak se může klidně ubrat sypaný cukr!

  • Iva B | 28. 2. 2007 23:32

    Moucnik chutnal i vonel jako puncove rezy (manzel si pochutnal), ale bohuzel nevypadal. Mohlo to ovsem byt pekarkou, nikoliv receptem. Nejvetsi problem byl, ze se ne a ne upect - nakonec jsem ho delala hodinu a ctvrt, protoze byl uvnitr porad syrovy. Kefirove mleko je fajn napad, hrozne pekne to voni pri peceni i chutna. Urcite to zkusim znova, snad budu tentokrat uspesnejsi.

  • Lucie Harcová | 2. 10. 2006 17:42

    Tímto se všem , kterým se díky mojí nepozornosti punč nepovedl, velice omlouvám, samozřejmě musí do těsta přijít olej a to 3/4 hrnku, tímto prosím o opravu v receptu. Jinak rumu se nebát, pokapat hojně, krásně se vsákne a díky polevě z cukru, citronu a rumu chutná jako pravý punčák.

  • Honza Červenka | 27. 11. 2005 16:31

    Ahoj Lucko.Recept jsem si vytiskl a v co nejbližší době se do toho pustím.Doufám,že se mi to povede.

  • Eva P | 10. 10. 2005 17:05

    ahoj, tak nevim, jestli se mi to povedlo tak jak ma, byla jsem totiz omezena mnozstvim rumu, tak by me zajimalo, kolik ho do tech rezu nakapete, ja to mela dost suche, zkusila jsem to jeste druhy den prolit puncem, docela to uslo, ale myslim ze to mohlo byt mnohem lepsijo a jeste jsem chtela napsat ze pri 150 stupnich jsem to mela uz za 15 minut upečené

  • Eva Němcová | 9. 6. 2005 16:08

    Milá Zuzanko, řezy jsem upekla, byly moc dobré, ale připadalo mi divné, že tam není žádný tuk a tak jsem tam přidala 1 hrnek oleje.Napište má tam být nebo opravdu nemá?

  • Zuzana Kovářová | 23. 9. 2004 12:54

    Ahoj Lucko, dostala jsem tip na tve puncove rezy,tak jsem si to vytiskla a v co nejblizsi dobe se do nich pustim!!!snad dubou tak dobre jako ty tve?!ochutnala jsem je na JPB!tak se mej krasne,ahoj Zuzka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Mléko Olej Polohrubá mouka Pudinkový prášek Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Churros

Churros

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
26
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact