Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něho po lžících zašleháme cukr a vmícháme ořechy. Lžičkou namáčenou ve studené vodě děláme na plech s pečícím papírem hromádky velké asi jako polovina ořechu. Pečeme velmi zvolna!
2
Půlky ořechů po vychladnutí slepujeme punčovou náplní: máslo utřeme s cukrem a vmícháme pomleté piškoty, rum, citrónovou šťávu a trošku marmelády. Po naplnění punčovou nádivkou ořechy krásně změknou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
6Verunka 6
|21. 12. 2007 12:50
Jsou super. Dávám za 1.
Anna Bzonková
|26. 12. 2005 19:28
Bála jsem se,že budou tvrdé.Ale opravdu krásně změkly a jsou moc dobré.
Monika Maurová
|14. 12. 2005 16:35
Děkuji moc,už se moc těším až je ochutnáme. Příjemné vánoční svátky
Mila Veselá
|14. 12. 2005 08:14
Moniko, cukru dejte podle chuti, protože piškoty i marmeláda náplň osladí a samotné ořechy jsou také dost sladké. Takže cukru jen na pohodlnější utření másla, stačí 1 kávová lžička. Ale hlavně se řiďte vlastní chutí. Přeji Vám ať se podaří a chutnají.
Monika Maurová
|13. 12. 2005 22:07
Prosím kolik cukru do náplně,když se máslo utře s cukrem?Děkuji
Mila Veselá
|7. 12. 2005 09:48
Těsto je sněhové, takže formičky by se musely vymazávat a vysypávat a s výsledkem si stejně nejsem jistá. Bylo by to víc pracnější, než je udělat ručně.
Anonym
|6. 12. 2005 19:24
Môže sa touto zmesou plniť i formičky na orechy,alebo by to nebolo dobré?