dl
ovocná šťáva
z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodov
Poleva
160
g
moučkový cukr
1
lžíce
voda
3
lžíce
hnědý rum
Postup přípravy receptu
1
Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210 °C asi 6-7 minut).
2
Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.