• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 115
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Výborná polévka plná živin, která jasně vede na našem jídelníčku během zimního období. Díky své husté krémové konzistenci výborně zasytí.

Suroviny

8 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      ks brambory
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 700
      ml voda 500-700
    • masox kuřecí
    • 500
      ml mléko
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 300
      ml smetana
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • kmín
    • muškátový oříšek
    • 1,50
      kg dýně

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme sůl, trošku kmínu, pepř a bujón. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí (asi 40 minut).

RADA: Jak rychle krájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

2
Potom odstavíme z plotny, přidáme mléko, česnek, petrželku a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, trošku sojové omáčky a nastrouháme jeden muškátový oříšek. Polévka má být dost hustá a tak mléko a smetanu kombinujeme podle potřeby. Servírujeme v misce se lžící smetany (může být zakysaná), uprostřed a posypeme ještě na jemno pokrájenou petrželkou.

RADA: Jak jinak zahustit polévku, než pomocí mouky?

3
Podáváme s bílým pečivem, nejlépe tousty. Nechte si chutnat! Zkoušela jsem různé variace, až jsem došla k téhle. Vařím ji často v restauraci na druhé straně zeměkoule a hostům moc chutná. Jinak můžete přidat 1 kyselé jablko, je to také zajímavá chuť.

RADA: Syté polévky, které můžete využít i jako hlavní chod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Cuketová (dýňová) polévka se sýrem

Cuketová (dýňová) polévka se sýrem

Chatulova dýňová - Halloweenská polévka

Chatulova dýňová - Halloweenská…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jenik32 | 1. 11. 2017 11:26

    výborné.ještě jsem osmahnul dýňové krutony a nemá to chybu :)

  • Rous | 26. 2. 2017 12:11

    Děkuj je výborná :-)

  • Věrka | 11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Věrka | 11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Věrka | 11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Věrka | 11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Hanka :0) | 2. 11. 2016 21:02

    Dýňovou polévku jsem vařila poprvé. Použila jsem jednu a půl menší dýně. Cibuli jsem osmažila na másle, abych polévku zjemnila. Vynechala jsem bramboru a mléko (mám ráda husté přesnídávkové polévky). Polévka byla moc dobrá. Myslela jsem si, že mi zbyde ještě jeden talíř na zítra, ale manželovi tak zachutnala, že si šel přidat a po jeho nájezdu v hrnci nezůstalo nic......což mluví za vše. Děkuji velmi autorce za tento recept :-*

  • droumlou | 22. 10. 2016 22:25

    je to skoro nejlepší polivka co znam :-) ;-) <3 <:-) =-O :-\ 8-) :-!

  • David | 18. 10. 2016 17:29

    Ve chvíli, kdy jsem naházel na cibuli dýni jsem přidal i trochu citronové štávy. Popravdě jsem z toho měl trochu vítr, ale dodalo to tomu jemnou příjemnou kyselost. Doporučuji zkusit. :-)

  • Ela | 16. 10. 2016 11:49

    Dýňovou polévku jsem vařila uplně poprvé a musím říct,že podle tohoto receptu je opravdu vynikající!!!! <3

  • hallowen | 6. 10. 2016 18:13

    opravdu delikatesa :-) :-)) <:-)

  • Wendy | 3. 10. 2016 15:18

    Tak právě jsem jí dovařila. Poznatky: Pokud neděláte polévky deset litrů, ale třeba dvě tři, stačí jedna průměrná máslová dýně. Smetana na zahuštění absolutně není třeba, nicméně dodala tam zajímavou chuť. Vařila jsem to poprvé v životě a nikdy nic z dýně nejedla, upřímně jsem nevěděla, co si slibovat. Pro lidi, co to mají jako já: Chutí mi tato polévka hrozně připomíná bramboračku bez hub, a to opravdu hodně (žádná svíčková jak to tu někdo psal, nevim který debil dává do svíčkové kmín). Konzistence je hodně hustá, což je příjemný. Ještě bych dodala, že (nevím jak ostatní) ale spíše mi to připomíná omáčku, kterou klidně můžete lít na maso, třeba kuřecí steak (zkusím to). Trošku mi tam chybí kyselost, nebo nějaká výraznější chuť, proto si myslím, že tohle jídlo je fakt ideální pro děti. Není to "mdlé". Doufám že to spraví kysaná smetana na talíři. :) Wendy

  • Mata | 10. 9. 2016 12:13

    Dobrý den, vynechala jsem masox a sojovku, přidala jsem římský kmín po osmahnutí. Delikatesa. :-)

  • Klára | 31. 8. 2016 13:10

    Byla luxusní, super recept. Jen se po ní zaprášilo :-[ ;-)

  • Zuzka | 5. 8. 2016 12:26

    Skvělý recept, na závěr jsem ještě přidala trochu thajského kari, polévka si o to přímo říkala :-D (možná to bylo i druhem použité dýně).

  • Renndys | 7. 7. 2016 12:17

    Polévka opravdu výborná :-) Delala jsem ji poprvé a všem moc chutnala.

  • zanet | 18. 5. 2016 11:54

    Urcite muze,jsem kucharka,a vzdy me rozesmeje,jak se neustale resi,zda se da bujon,ci vyvat,zvlaste me to pobaviv Prostreno,(stejne jako ty hosticky jsou domaci?a korunu nasadi,ta slehacka je domaci? Ano,po domacku utlucena,asi :'( ) ano,kvalitni vyvar,je zaklad vsech pokrmu,v dobrych restauracich,ale doma,kdy vetsinou spechame,ho nemame vzdy po ruce ;-) .. :-\

  • xcc74 | 2. 4. 2016 12:17

    dynovou polevku moc nevarim...ale tomu je ted změna!!!tohle je ten nejlepší recept co jsem nasel urcite vyzkoušejte.(PS.muzu se zeptat jestli to jde i s hovezim masoxem? 8-) :-\

  • Mirka | 5. 3. 2016 18:11

    Vynikající, právě jsem ji uvařila a moc nám chutnala. Děkujeme za skvělý recpt ;-)

  • mona | 12. 2. 2016 12:01

    Vyborna, z máslovky i z hokaido. Dělám pouze takovou rychlovku: olej, cibulka, sůl, tymián, dýně, voda. Po uvaření mixuji s velkým kusem ztuhlého másla. Výborné <:-)

  • Mss | 25. 11. 2015 18:39

    Dej si párek

  • Mirda | 9. 11. 2015 22:57

    mima- brrrrrrrrr ty ale budeš pííííča co?

  • Martin | 7. 11. 2015 17:27

    Super, výborná polévka :-)

  • mima | 1. 11. 2015 18:31

    brrrrrrrrrrr no ale kdyz vam vsem tak chutna tak prosim, jsem asi divna zejo

  • Irena | 31. 10. 2015 12:08

    Výborná :-P

  • Irena | 31. 10. 2015 11:36

    Za mě :-) je výborná. Už je na stole :-P

  • Monika | 29. 10. 2015 11:46

    Jídlo z dýně pro mě bylo premiérou a musím říct, že tento recept je první a naprosto luxusní. Dělala jsem přesně podle receptu a žasla nad tím, jak je polévka dobrá. Děkuji. :-)

  • Petr zahradník | 14. 10. 2015 18:44

    Denisko,Nevím jak chutná bez masoxu,ale ta naše je jako jemná žlutavá hrachovka.Dneska jsem ji zase vařil ze 3 okrasných dýní,bez mléka,na 3 litrový hrnec 2 kuřecí masoxy.Smetanu si každý dá podle chuti do talíře.Hrnec bude minimálně na 2 dny.Je výborná. :-P

  • Míša | 12. 10. 2015 11:45

    Tak takovou dýňovou polévku si neumím představit, hlavně to mléko a masox :( Dělám jí tak, že si na másle trošku opražím kořenovou zeleninu a zaliji vodou (udělám zeleninový vývar). Do vývaru dám na kostky nakrájenou dýni a dvě brambory, po 20-ti minutách rozmixuji ponorným mixérem, ochutím solí, pepřem a špetkou kari a zaliji smetanou. Je výborné podávat do polévky i opražená dýňová semínka, ale já je tam nedávám, můžeme ozdobit i lžičkou zakysané smetany :-) kamarádka dělá i tak, že dýny do polévky peče v troubě a je to prý ještě chutnější.

  • Míša | 12. 10. 2015 11:44

    Tak takovou dýňovou polévku si neumím představit, hlavně to mléko a masox :( Dělám jí tak, že si na másle trošku opražím kořenovou zeleninu a zaliji vodou (udělám zeleninový vývar). Do vývaru dám na kostky nakrájenou dýni a dvě brambory, po 20-ti minutách rozmixuji ponorným mixérem, ochutím solí, pepřem a špetkou kari a zaliji smetanou. Je výborné podávat do polévky i opražená dýňová semínka, ale já je tam nedávám, můžeme ozdobit i lžičkou zakysané smetany :-) kamarádka dělá i tak, že dýny do polévky peče v troubě a je to prý ještě chutnější.

  • Michaela | 12. 10. 2015 11:44

    Tak takovou dýňovou polévku si neumím představit, hlavně to mléko a masox :( Dělám jí tak, že si na másle trošku opražím kořenovou zeleninu a zaliji vodou (udělám zeleninový vývar). Do vývaru dám na kostky nakrájenou dýni a dvě brambory, po 20-ti minutách rozmixuji ponorným mixérem, ochutím solí, pepřem a špetkou kari a zaliji smetanou. Je výborné podávat do polévky i opražená dýňová semínka, ale já je tam nedávám, můžeme ozdobit i lžičkou zakysané smetany :-) kamarádka dělá i tak, že dýny do polévky peče v troubě a je to prý ještě chutnější.

  • Deniska | 10. 10. 2015 20:20

    Doteď jsem dýni nepřišla na chuť a ani dneska ne. Masox jsem nedával, tak že by to bylo tím??

  • Petr zahradník | 10. 10. 2015 13:06

    Děkuji za recept Hanko ze Zélandu,asi Nového. :-* Před časem jsem uvařil polívku s asi 3 typů okrasných dýní,a u stolu pak překvapeně zjistil,že je polívka hořká,nevíte proč?Dnes jsem použil bačaté hruškovité okrasné dýně tmavě zelené barvy s bradavicemi.Protože mají dužiny méně,uvařil jsem 2 kusy,co vlezlo do hrnce na čtvrtky 15 minut,pak měkkou dužinu lžící vydlabal,a v bujonu uvařil dle návodu s osmaženou cibulkou.Mléko,smetanu a muškátový oříšek jsem vynechal ,ale i tak je výborná!Uvidíme co řekne manželka a dcery,ze zahradníka je rázem kuchař ? /kozel?/

  • Renata | 3. 10. 2015 11:31

    Nenechte se odradit. Polévka je fakt skvělá, ale je jasné, že když do ní nasypete půlku muškátového oříšku, moc chutnat nebude.

  • Nicky | 19. 9. 2015 14:18

    Perfektní! Bujon, sójovku a petrželku jsem vynechala, muškátového oříšku samozřejmě stačí ždibec a je výborná, skvěle dochucená. Vody jsem dávala jen tolik, aby byla dýně potopená, po rozmixování stačí už jen maličko mléka a kapka smetany (na zjemnění), jinak je polévka krásně hustá. Už se těším, co na ni řekne manžílek :-[

  • Jaroslava | 18. 9. 2015 12:45

    Dnes jsem poprvé vařila dýňovou polévku a vybrala jsem tento recept. Musím říct, že jsem místo jednoho muškátového oříšku dala půlku a teď už vím, že příště muškátový oříšek jen tak strouhnu, a nikdy už ho nedám takové množství.. polévka není dýňová, ale muškátovooříšková :( takže musím říci, že mě dost zklamala :(

  • Tereza | 15. 9. 2015 13:57

    Nejlepší dýňová polévka jakou jsem kdy měla. Super!!!! Moc Vám děkuji :-*

  • Lůca | 5. 9. 2015 12:26

    Hledala jsem nějaký recept na dýňovou polévku. Je jich všude hromada. Vybrala jsem si Váš a je vynikající!!! další už ani hledat nebudu, tná. Takže moc děkujiiii :-)

  • Dana | 30. 1. 2015 09:21

    Dobrý den, už jsem vyzkoušela a je fakt skvělá :-) ale mohla bych místo kuřecího použít i hovězí vývar? Děkuji za odpověď. :-P

  • Daniela | 27. 1. 2015 10:17

    Nejlepsi! Delam i jako omacku s hovezim a knedlikem :-)

  • Michael | 26. 1. 2015 13:22

    uvařil, naservíroval a mohu jenom říct že velmi děkuji za tento recept. polévka úžasná

  • Eva | 25. 1. 2015 12:24

    Zrovna jsme jí dojedli a je výborná :-)) ! Jen jsem dávala mnohem méně mléka a byla akorát krémová. Holt trošku pocitově, asi jako vždycky :-) .

  • Jana V. | 30. 10. 2014 15:12

    Byla výborná, zkoušela jsem ji na talíři dochutit chilli papričkami a bylo to vynikající <3

  • kuchtík | 29. 10. 2014 15:48

    moc ddobrá 8-) ;-) 8-)

  • Dáša | 29. 10. 2014 15:30

    Vynikající podzimní!

  • Pepa | 18. 10. 2014 15:29

    Výborná. Doporučuji ještě přidat šťávu z citronu, nebude tak sladká ;-)

  • Karolina | 18. 10. 2014 10:54

    zrovna jsem ji dovařila, mušk. oříšek tomu dal tu správnou chuť. Smetanu jsem dala jen jednu. Je vynikající, dokonce i manžel ji chválil a to už je co říct.

  • radka | 12. 10. 2014 13:12

    :-)) haha

  • radka | 12. 10. 2014 13:11

    byla moooc vyborná. doporučuju všem :-)) :-) 8-)

  • radka | 12. 10. 2014 13:09

    moc vyborna. doporucuji všem :-)) :-)

  • radyka | 12. 10. 2014 13:07

    byla mooc vyborna nikdy jsem ji nemela ale tahle byla fakt suprová :-) :-P

  • pepik | 12. 10. 2014 10:28

    Využil jsem recept od "závadný" zde. Je výborný. Ovšem vynechal jsem víno, místo šlehačky jsem dal zakysanou smetanu a přiznám se.... trochu jsem dochutil vegetou. Vynikající polévka!

  • Frodo | 9. 10. 2014 08:05

    Dýňová polévka aneb Vaření pejska a kočičky. Copak někdo dává (dokonce v restauraci "na druhé straně zeměkoule - i když možná paradoxně tím by se to vysvětlovalo) do dýňové polévky sójovou omáčku? A co tři stroužky česneku, BUJÓN a bramboru? A jeden celý muškátový oříšek :))) To je bomba... Zkuste raději: Osmažte cibuli, přidejte kousky předem pečené dýně, osmažte, podlejte kapkou bílého vína, nechte odvařit a přidejte drůbeží nebo zeleninový vývar. Krátce provařte, přidejte chilli papričku, zázvor, kurkumu (s citem!) - rozmixujte. Nakonec šlehačku, trošku muškátového oříšku a pár kapek pomerančové šťávy. Hotovou polévku zdobíme dýňovým olejem, praženými dýňovými semínky, případně listem čerstvé bazalky... Nedělejte z dýňové polévky výše uvedený Eintopf :-)

  • kluk | 8. 10. 2014 21:03

    Vyborna na zimni vecer

  • Emil | 5. 10. 2014 13:11

    Recept je bezpochyby dobry, rekl bych velmi dobry !! Ale i tak jsem ho jeste vylepsil!! Nevyhazuji tzv. vnitrnosti. Uvarim je zvlast v jinem hrnci i s jadry stejnym zpusobem s korenim. Po uvareni dukladne rozmixuji a pridam do zakladni polevky. O zdravi prospesnych jadrech se nemusim rozepisovat, to zna kazdy. Vysledek je presvedcujici! Doporucuji !! S varenim mam zkusenosti, jsem doma pod pantoflem a mam na starosti kuchynku......!?

  • Emil | 5. 10. 2014 12:59

    zkouska, nejak to nebere..... <:-)

  • Emil | 5. 10. 2014 12:50

    Recept je bezpochyby dobry, rekl bych velmi dobry !! Ale i tak jsem ho jeste vylepsil!! Nevyhazuji tzv. vnitrnosti. Uvarim je zvlast v jinem hrnci i s jadry stejnym zpusobem s korenim. Po uvareni dukladne rozmixuji a pridam do zakladni polevky. O zdravi prospesnych jadrech se nemusim rozepisovat, to zna kazdy. Vysledek je presvedcujici! Doporucuji !! S varenim mam zkusenosti, jsem doma pod pantoflem a mam na starosti kuchynku......!? Kdyz se nekdy manzelka opozdi a prijde domu nad ranem, vyskocim a varim kaficko nebo podavam jiz pripravenou polevku. A s dynovou polevkou mam nejvetsi uspech. Tu muj mazlik vzdy oceni a dobre po ni spinka........!? Dobrou chut <:-)

  • Evík M. | 5. 10. 2014 10:36

    Dýňovou polévku jsem vařila poprvé a podle tohoto receptu. Byla opravdu moc dobrá, jen jsem vynechala Masox a přidala trošku kari.

  • Jana H. | 4. 10. 2014 18:25

    Výborná :-). Reakce mojí dcery:"Hmm, dýňová, tak tu nebudu." Donutila jsem ji, ať ochutná a nakonec se jí dělaly boule za ušima :-D :-D. Díky za recept

  • Linda | 4. 10. 2014 17:01

    ahojky vsem prosim vas poprve budu delat dynovou polevku a nevim si tolik rady muzu udelat polevku z jake koliv dyne?mamka od meho pritele me koupila dyni oranzovo zelenou na trhu a nebyla popsana,co je to zac.ale kdyz jsem ji ochutnala,tak je dobroucka.dekuji vsem za radu:) :-* ;-)

  • Lucka B. | 26. 9. 2014 15:47

    Naprosto luxusní polévka, děkuji za recept! :-*

  • Jana G | 16. 9. 2014 00:38

    Výborná, jinou nevařím 8-)

  • Viiny | 14. 9. 2014 19:39

    Do polévky jsem přidala trochu chilli a nastrouhaného zázvoru a naopak nedala petrželku, sojovku a muškátový oříšek. Byla výborná! :)

  • Pietro | 14. 9. 2014 13:15

    Se sojovkou jdi do prdelky ...tu si schovej na sushi,ty umelkyne :-X

  • penzionalenka
    penzionalenka | 12. 9. 2014 16:09

    Potvrzujeme, vynikající.

  • Zdenka Kišová | 10. 9. 2014 18:31

    Vynikající, chutná fantasticky! :-)

  • Marketa | 3. 9. 2014 11:37

    Vyzkousela jsem a je opravdu vyborna.Jen sem vynechala bramboru,myslim ze tam je zbytecna a pridala trochu mleteho zazvoru.Doda to takovou jemnou prijemnou stiplavost.Doporucuju. :-)

  • martin | 26. 8. 2014 10:53

    Jen ten "jeden muskatovy orisek" je trochu moc. Ale snad to nikoho nenapadlo dodrzet =-O

  • Hanka | 23. 8. 2014 15:15

    Dělala jsem jí podruhé v životě, poprvé s jiným receptem byla dobrá, ale ne nijak zázračně. Teď jsem jí dělala podle tohoto receptu a chutnala nejen mě, ale všem. Je výborná, výborně ochucená, všechny ingredience spolu krásně korespondují. S krutonky z toastového chleba - prostě SUPER: <3

  • marie29 | 19. 8. 2014 00:50

    Vynikající, všem nám velmi chutnala, jen se po ní zaprášilo <3

  • Lilla | 17. 8. 2014 14:14

    A když už KRYTYZUJETE dobré nápady navrch, tak KRITIZUJTE správně alespoň mluvnicky, paní Jiřino:-).

  • Bebe | 16. 8. 2014 14:37

    Nevšimla jsem si, že by paní Zoja kohokoli kritizovala. Jen napsala svoji verzi dýňové polévky. A Vás, paní Jiřino, jen poprosím, abyste si příště vypnula Caps Lock. Vypadá to příliš "dramaticky", když máte všechna písmenka velká.

  • Maylee | 13. 8. 2014 20:25

    Teď jsem ji dovařila a je skvělá! :-)

  • gabkahor | 11. 8. 2014 11:50

    Je výborná!!!! Dlouho jsem hledala správný recept, aby chutnala manželovi i dětem. A tato je opravdu vynikající! Děkuji za recept!

  • JIŘINA | 9. 8. 2014 11:44

    NEVÍM Z KTERÉHO KONCE ZEMĚKOULE JE PANÍ ZOJA,ALE NEMUSÍ KRYTYZOVAT NĚCO CO DĚLÁ JINAK.TUTA POLÍVKA JE VYNIKAJÍCÍ. :-!

  • JIŘINA | 9. 8. 2014 11:40

    DNES JSEM JÍ VAŘILA POPRVÉ V ŽIVOTĚ,DALA JSEM TAM VŠE CO JE PSÁNO V RECEPTU,A JE MOOOOOOOOC VYNIKAJÍCÍ.DÍKY ZA RECEPT :-[

  • Zoja | 30. 1. 2014 12:15

    Nevím na kterém konci zeměkoule jste, ale na mém ještě určitě spolu s cibulkou restuji česnek. Jako bylinku přidávám tymián a ještě jedna změna. Dýni nevařím, ale upeču ji na pečícím papíře, který poolejuji olivovým olejem, osolím, opepřím okořením bylinkymi( např tymianem, rozmarínem, oreganem). Po upečení přidám k cibulovočesnekobramborovému základu , podleji vývarem a chvíli prohřeji a poté mixuji. a vůbec není od věci přidat do základu kurkumu a vynechat oříšek. Díky pečení si dýně zanechá daleko více výživných látek a je i chuťově úplně jinde. jinak zakys. smetana atd. stejně jako u vás :-)

  • Jelena | 8. 1. 2014 17:57

    Jaka smetana? Děkuji

  • shahra | 28. 11. 2013 13:50

    famozní krémová polévka, super

  • Verča | 28. 11. 2013 13:12

    VYNIKAJÍCÍ pochoutka ( i bez bujonu a sojové omáčky, tyto ingredience v kuchyni nepoužívám)

  • Katka | 7. 11. 2013 11:15

    Jakou dáváte smetanu? :)

  • morlor | 26. 10. 2013 12:26

    Skvelej recept. Delala jsem ji poprvé před 14 dny a jdu delat znova. Vynikajici! Pritel snedl na posezeni 4 talire :-D

  • sanitan | 24. 10. 2013 12:41

    Výborný recept. Jen jsem vynechala sójovou omáčku (mám pocit, že s ní jsou všechna jídla stejná) a přidala citronovou šťávu tak, aby byla polévka mírně nakyslá. Přišla mi potom taková výrazně svěžejší.

  • El | 19. 10. 2013 06:59

    Má první home made dýňová polévka a byla naprosto famózní! Děkuji za recept ;)

  • lusoli | 17. 10. 2013 18:31

    Kolik je to porci?

  • korina | 14. 10. 2013 19:12

    opravdu skvela polevka! vyvazena chut, srozumitelny recept, takze doporucuji. paradne se povedla i napoprve ;). moc diky!

  • Graen | 12. 9. 2013 20:10

    Dneska jsem poprvé zkoušela dýni a tato polévka je naprosto úžasná. Ještě se k tomu pečou domácí housky, tak uvidíme :-)

  • Happynka | 11. 9. 2013 13:12

    Luxusní polívečka, moc jsme si všichni pochutnali <3 ;-) :-) . VŠEM MOC DOPORUČUJEME :-* .

  • Katerina | 15. 8. 2013 15:50

    taky se divim, ze tam autor napsal " a nastrouháme jeden muškátový oříšek", osobne si myslim ze i kdyz je maly tak jeden je moc a zkazi chut...

  • Katerina | 15. 8. 2013 15:49

    taky se divim, ze tam autor napsal " a nastrouháme jeden muškátový oříšek", osobne si myslim ze i kdyz je maly tak jeden je moc a zkazi chut...

  • farah.farah | 21. 5. 2013 16:18

    alchymisto - není tam napsáno 1 stejně jako to není jeden pepř a jedno zrnko soli. :-D Prostě přiměřeně přiměřeně.

  • alchymista | 15. 5. 2013 13:23

    Opravdu 1 muškátový oříšek?

  • farah.farah | 12. 4. 2013 22:56

    Výborná - recept jsem vzala spíše jako inspiraci a vařila s těmito modifikacemi: - bez petržele (neměla jsem, příště zkusím s ní) - bez bujonu (masox nepoužívám a normální vývar jsem neměla) tak že jen osoleno - bez sojovky (nemám ji ráda) -. Místo mléka a smetany jsem zalila kyškou abych polévku lehce okyselila a stáhla tak sladkou příchuť dýně. Byla naprosto luxusní.

  • Jesabel | 21. 1. 2013 10:11

    pro darina12345 - dala jsem jednu hvězdičku, jen jsem napsala že je "pětihvězdičková" což značí kvalitu...vy asi ráda opravujete milá paní že??

  • Antonín | 14. 1. 2013 10:43

    Zatím ji vářím voní moc dobře už se mi zbíhají sliny

  • Ota | 20. 12. 2012 11:25

    Jestli jsem pochopil tak nazýváte loupání dýně životu nebezpečné? Používám loupač na brambory či tím loupu mrkev nebo jablko žádný problém a hadovka okurka to jenom frčí a loupe i dýně bez nebezpečí života.

  • bobina | 10. 12. 2012 07:00

    a proč vy sem dáváte přepsané recepty i s fotkama :'(

  • Darina12345 | 9. 12. 2012 21:54

    Mohu se zeptat, proč polévku tak chválíte a potom ji oznámkujete 5?? :-\

  • Janina | 25. 11. 2012 12:18

    Opravdu moooc dobrá,..taky žiju v Anglii a taky jsme si moc pochutnali ! :-)

  • fm,mjbnmmg | 17. 11. 2012 13:57

    vgh

  • fm,mjbnmmg | 17. 11. 2012 13:55

    gfy\hcbfxfcvffv :-\

  • fhk | 17. 11. 2012 13:54

    djtv :-* skiv :'( c-§

  • Darina12345 | 3. 11. 2012 12:27

    Právě jsme poobědvali tuto polévku a byla vynikající. <:-) Všem nám chutnala a ani jsme nepotřebovali hlavní jídlo. Polévka bohatě stačila. Byla rychle hotová a výsledek stál zato! Všem doporučuji :-P <3

  • frantapetra | 2. 11. 2012 12:40

    Výborná. I přesto, že dýni moc nemusím, tak tato polévka mi moc chutnala. :-)

  • Lucie Boehmová | 1. 11. 2012 11:04

    Luxusní záležitost.

  • Jesabel | 30. 10. 2012 13:31

    Naprosto skvělá, vynikající polévka! Navíc jednoduchá a hotová prakticky hned :) Žiji ve Velké Británii a nyní budeme slavit Halloween tak jsem velice ráda, že jsem na tento recept narazila a mohla tak spracovat naše dýně...dosud jsem lepší polévku nejedla! 5*

  • lupínek | 30. 10. 2012 11:36

    naprosto vynikající!!! :-$

  • Alena | 22. 10. 2012 16:42

    Jednoduchej a dobrej recept. Vcera jsem jednu dyni vykuchala na Halloween a dnes mame ze zbytku skvelou dynovou polivku

  • Raja | 20. 10. 2012 12:59

    Vydupala jsem si od babičky dýni, s tím, že chci zkusit dýňovou polévku a jsem ráda, že jsem sáhla zrovna po tomto receptu, opravdu výborná :-)

  • Katka | 12. 10. 2012 11:04

    Vyborna, dnes jsem ji udelala k obedu a urcite budu delat casteji. :-) Uzasna k tomuhle podzimnimu pocasi ;-)

  • vercin | 3. 10. 2012 18:08

    Opravdu vynikající. Jen to loupání dýně mi přišlo až životu nebezpečné, proto jsem pátrala na internetu a zjistila, že se loupat, nemusí, dnes jsem to vyzkoušela a opravdu SE LOUPAT NEMUSÍ!! :-) Skupka krásně změkne a po rozmixováníí po ní není ani památky.

  • Kestrankova | 2. 10. 2012 21:37

    Super recept, všem nám moc chutnalo :-)

  • Lista | 1. 10. 2012 16:34

    Nejlepssssiiiiiii!!!! Vcera jsem tehle polivky udelala kotel a jen se po ni zaprasilo. Dneska kureci vyvar po cesku;o) Anglani maji ode me radi uplne vsechno, co uvarim:O) Diky, zeno!

  • jtk.ol | 1. 10. 2012 13:48

    Byla úžasná, jednička s hvězdičkou 8-)

  • Suffran | 22. 9. 2012 13:43

    super!!!

  • Ivana | 19. 9. 2012 18:57

    Vynikající, můžu se jí užrat. Dělala jsem ji dnes poprvé a určitě ještě během dýňové sezóny zopakuji. Mňam... :-)

  • Dana | 17. 9. 2012 20:22

    Polévka je luxusníííííííííí <3

  • Zuzka | 15. 9. 2012 13:33

    Vynikající!

  • kaja | 13. 9. 2012 11:51

    od žaři budeme vařid jakov polevku gulasovov pstum voda brabory dva kira a bude to trohu trvat a cete to udelat tak mi zavolete na to cislo :-| :-| :-|

  • kaja | 13. 9. 2012 11:51

    od žaři budeme vařid jakov polevku gulasovov pstum voda brabory dva kira a bude to trohu trvat a cete to udelat tak mi zavolete na to cislo :-| :-| :-|

  • kaja | 13. 9. 2012 11:51

    od žaři budeme vařid jakov polevku gulasovov pstum voda brabory dva kira a bude to trohu trvat a cete to udelat tak mi zavolete na to cislo :-| :-| :-|

  • Zdena | 7. 9. 2012 13:44

    Vynikajici polevka, nikdy jsem nejedla a dle tohoto receptu budu delat. Jen mam dotaz na smentanu, kdyz jsi dala do talire s polevkou, srazila se. Jak to udelat tak, aby se to nestalo? Dekuji Zdena

  • Yahu | 6. 9. 2012 14:25

    Nemá chybu :) vřele všem doporučuji :)

  • Jana | 26. 2. 2012 20:00

    Super. Díky za skvělý recept.

  • ztuin | 18. 1. 2012 14:13

    Od podzimu 2011, kdy jsem tento recept objevila, jsem vařila snad už 5x. Vždy měla ohromný úspěch. Zatím se nám doma nepřejedla, takže využíváme "dýňové sezóny" a vaříme ji, kdykoli na ji přijde chuť - mimochodem dnes se na ni chystám znova. A postřeh - vyzkoušela jsem jí vařit z různých dýní, ale máslová dýně nebo muškátová dýně jasně vítězí :-) Tuhle polívku doporučuju všema deseti! ;-)

  • vercin | 18. 1. 2012 11:36

    Vařila jsem s obavami z darované dýně, ale výsledek zcela předčil očekávání. Výborná.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 23. 11. 2011 18:38

    Moc dobrá ;-)

  • Pavel | 3. 11. 2011 23:12

    ... zítra ji chci vyzkoušet, jen nevím jestli má mít dýně 1,5kg celá, nebo 1,5kg již připravená odpeckovaná dužina ? Díky za upřesnění. ... no chlap :-\

  • pazule | 2. 11. 2011 11:22

    Polévka je luxusní, úžasná a dokonalá! Jdu si ještě přidat :D :D

  • menohe | 25. 10. 2011 19:34

    Opravdu výborná!

  • Idi
    Idi | 22. 10. 2011 18:51

    Polévka je vynikající! Při podávání doporučuji vyzkoušet místo smetany dýňový olej ;-)

  • Jana Toušová | 3. 10. 2011 15:25

    Právě jsem polévku dovařila a naše malá dcerka (21měsíců) se jí nemůže donapapat! příště zkusíme to jablíčko, dnes jsem neměla, jinak bych zaexperimentovala hned! Děkuji a moc chválím!!!! :-* 8-)

  • Adéla | 19. 9. 2011 15:25

    Tuto polévku jsem dělala naprosto poprvé a ani jsem jí nikdy před tím nejedla.Takže pokud se mi povedla a je to ta správná chuť mohu říci že jsem si tento recept a polévku zamilovala <3

  • martinas | 30. 1. 2011 11:59

    Vynikajici polevka!! V soucasne dobe ma nejoblibenejsi :-) Davam za jedna!

  • Fanfan | 14. 11. 2010 13:43

    Nejlepší dýňová polévka, jakou jsem kdy zkusila, děkuji za recept. :-)

  • Petra | 30. 10. 2010 18:10

    Mnam ! Prosim len mam dotaz. dala som nakoniec do polievky lyzicu zakysanej smotany, ale nejako sa mi to tam zdrclo :( neviete prosim cim to je?

  • Nikol Nováková | 15. 9. 2010 14:13

    Děkuji za tento báječný recept. Letos máme nadúrodu dýní Hokkaidó. Už jsem z nich jednou zkoušela polévku podle jiného receptu, ale nechutnala nám. Zato tento recept mohu jen doporučit! Chutnala i dvouletému synkovi.Tchýně dýni Hokkaidó také přidává do klasické svíčkové omáčky. Dodá tam dobrou chuť, barvu a zahušťuje. Dobře se doplňuje s ostatní zeleninou, která se do svíčkové běžně dává.

  • Gabriela Barincová | 18. 9. 2009 18:39

    Výborná polévka, recept šířím dál!

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2006 09:56

    Ako popisujete Hanka to pečenie, tak u nás sa pečie práve tá obrovská žltá. Takže asi bude vyhovať na polievku, len ešte s tým počkám, teraz ešte krásne rastú, škoda by ich bolo už odrezať.

  • Kuchařka on-line | 26. 9. 2006 07:59

    Opraveno, omlouvám se.

  • Hana vac. | 25. 9. 2006 22:53

    Ale koukam,ze je v receptu 1kg brambor,tak to ne.Ma to byt JEDNA BRAMBORA!!!!asi to spatne prepsali

  • Hana vac. | 25. 9. 2006 22:49

    Ale urcite to vyzkousejte a dejte vedet.Dyne je take vyborna mackana s maslem,nebo pecena v troube s dalsi zeleninou a rozmarynem.

  • Hana vac. | 25. 9. 2006 22:44

    Popravde,ja se se v tech odrudach moc nevyznam.Tady se pouziva crown pumpkin,jestli se pestuje i v CR to nevim,ale ja myslim,ze to pujde urcite z vice druhu,asi nejvice se ji podoba odruda HOKKAIDO na www.osiva.cz

  • Tereza Jarčušková | 25. 9. 2006 13:41

    Môžem použiť aj žltú tekvicu ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Dýňová
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýně Kmín Masox Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Smetana Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…
30
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
13
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
12
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Topmodelka Heidi Klumová provokuje v Cannes: Erotika na balkoně!

Topmodelka Heidi Klumová provokuje v Cannes: Erotika na balkoně!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Pudinkový řez
Pudinkový řez
Půlnoční zelňačka
Půlnoční zelňačka
Pumpkin Cookies
Pumpkin Cookies
Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy pí Marečkové
Punčové řezy pí Marečkové
  • Recepty.cz
  • Pumpkin Soup - Dýňová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact