Podle rozpisu ingrediencí, jak je uvádí Ladia, myslím, že bude těsto výborné i na martinské rohlíčky, rozhodně to vyzkouším.
500 g hladké mouky, 250 g másla (tuku), 2 vejce, 40 g kvasnic, trochu mléka, cukr na kvásek, 1 prášek do pečiva
Chtěla bych se zeptat na recept na těsto.Po rozbalení receptu se mi zobrazí nápln' a čím obalit,ale ne z čeho těsto udělat.Předem děkuji
tak a jde se na to..budu plnit povidly..potom napíšu jak se vyvedli..
Taky jsem pomalá a těsta je hodně. Proto ho dávám do lednice a uždibuju kousky, které jsou rychleji zpracovat.
Vyborne, ale taky jsem pomala a rozbalily se ;-( Nicmene vliv na funkci to nemelo!
dneska jsem dělala, chuťově byly vynikající,ale měla jsem moc vyhřátou kuchyň a asi jsem se s tím moc nimrala, všechny tři plechy mi trochu nakynuly a při pečení se rozbalily, i tak se ale určitě sní..dělala jsem s tvarohem a mákem.
Nevím sice proč půlroční,ale určitě dobré.Ale to je tím prdopečem-práškem do pečiva.To máme vyzkoušené.Hlavně se nemusí čekat na kynutí a proto je to šup,šup.
Jsou opravdu výborné, dělali jsme z tohoto těsta svatební koláčky, jak vázané, tak kulaté. Ale úspěch je zaručen pouze, když je těsto studené a nestačí vykynout , jak píše autorka, rychle pracovat a šup do trouby. A nebo zpracovávat těsto postupně, při velké hroudě uchovat v lednici- vykynuté těsto ztrácí tu původní vyjímečnost A Oldřichu, nebudou to nakonec tebou tak pátrané křehulky? Neplněné upěčené tvary těsta obalené v cukru s vanilkou? . Voní báječně máslem a je křehoučké, na jazyku se jen rozplývají. Hm a jdu si pro štrůdl, jak se mi zachtělo sladného.
Koláčky jsou naprosto skvělé, sice je nemám tak krásné jako na obrázku, ale to nevadí. S těstem se krásně pracuje...
ahojky,o víkendu jsem vyzkoušela a musím říct - nemělo to chybu,všichni si pochutnávali a rychle se po nich zaprášila.VÝBORNÉ:)
Pekla jsem v sobotu, dnes ráno holky dorazily poslední kousky:-)) Plnila jsem tvarohem. Měla jsem na chalupě jen dva plechy, takže mi ty poslední šátečky stihly nakynout a při pečení se rozbalily:-(( Ale na chuti jim to neubralo. První den byly křehoučké a rozsýpavé, druhý den krásně zvláčněly. Těžko říct, které byly lepší, nám chutnaly obě varianty:-))))) Dávám 1*
Jsou výtečné, díky za recept. Jestli vydrží dlouho... pochybuju, druhý den nezbyl ani jeden.
ahojte všichni, hledala jsem nějkaou rychlovku, která by zároveň chutnala... a tak jsem je před chvilkou vyndala z trouby. Jsou úžasné... díky.
Včera jsem je upekla, jsou krásně křehké, pro mlsného manžela i návštěvu ke kafíčku - super.
když se přidá i prášek do pečiva, koláčky jsou potom takové porovité, nalistované, křehké. Není to klasický kynutý koláč.A prášek do pečiva se vždy přidává do mouky! Recept je mnoho let ověřený a osvědčený.
Pokud tam je nutný tak bych ho dala do mouky ale myslím, že tam je dost droždí na půl kila mouky...40g droždí a ještě prášek ?
Kam se dává ten prášek do pečiva?