• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Půlroční koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Půlroční koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Půlroční koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo (nebo tuk)
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g droždí
    • mléko trochu na kvásek
    • cukr trochu na kvásek
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na obalení
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr
  • Náplň
    • marmeláda nebo náplň, tvarohová, ořechová, maková

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Na vále zpracujeme těsto. Je-li tuhé, přidáme mléko. Okamžitě rozválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverečky a plníme libovolnou náplní. Tvoříme šátečky.
2
Pečeme na pečícím papíře mírně do růžova. Ještě teplé obalíme v cukru. Pracujeme rychle, aby těsto nekynulo!
3
Vydrží křehké hodně dlouho, připravuji hlavně na cesty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Výborné koláčky

Výborné koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • DájaH | 24. 10. 2010 20:53

    Podle rozpisu ingrediencí, jak je uvádí Ladia, myslím, že bude těsto výborné i na martinské rohlíčky, rozhodně to vyzkouším.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 12:36

    ...jo,jo,přesně tak,a jsou výborné,nečeká se na kynutí...:-)

  • Ladia
    Ladia | 24. 10. 2010 12:34

    500 g hladké mouky, 250 g másla (tuku), 2 vejce, 40 g kvasnic, trochu mléka, cukr na kvásek, 1 prášek do pečiva

  • MZifcakova | 24. 10. 2010 12:03

    Chtěla bych se zeptat na recept na těsto.Po rozbalení receptu se mi zobrazí nápln' a čím obalit,ale ne z čeho těsto udělat.Předem děkuji

  • Lucka ... | 18. 6. 2010 17:56

    tak a jde se na to..budu plnit povidly..potom napíšu jak se vyvedli..

  • Di - | 18. 2. 2010 05:57

    Taky jsem pomalá a těsta je hodně. Proto ho dávám do lednice a uždibuju kousky, které jsou rychleji zpracovat.

  • Gabina Roskova | 17. 2. 2010 22:35

    Vyborne, ale taky jsem pomala a rozbalily se ;-( Nicmene vliv na funkci to nemelo!

  • Radka Křížová | 3. 10. 2009 22:05

    dneska jsem dělala, chuťově byly vynikající,ale měla jsem moc vyhřátou kuchyň a asi jsem se s tím moc nimrala, všechny tři plechy mi trochu nakynuly a při pečení se rozbalily, i tak se ale určitě sní..dělala jsem s tvarohem a mákem.

  • recepty 73 | 9. 2. 2009 08:11

    Nevím sice proč půlroční,ale určitě dobré.Ale to je tím prdopečem-práškem do pečiva.To máme vyzkoušené.Hlavně se nemusí čekat na kynutí a proto je to šup,šup.

  • karel paty | 12. 9. 2008 15:28

    Jsou opravdu výborné, dělali jsme z tohoto těsta svatební koláčky, jak vázané, tak kulaté. Ale úspěch je zaručen pouze, když je těsto studené a nestačí vykynout , jak píše autorka, rychle pracovat a šup do trouby. A nebo zpracovávat těsto postupně, při velké hroudě uchovat v lednici- vykynuté těsto ztrácí tu původní vyjímečnost A Oldřichu, nebudou to nakonec tebou tak pátrané křehulky? Neplněné upěčené tvary těsta obalené v cukru s vanilkou? . Voní báječně máslem a je křehoučké, na jazyku se jen rozplývají. Hm a jdu si pro štrůdl, jak se mi zachtělo sladného.

  • Lucie Kolářová | 12. 9. 2008 13:14

    Koláčky jsou naprosto skvělé, sice je nemám tak krásné jako na obrázku, ale to nevadí. S těstem se krásně pracuje...

  • Lucka | 18. 2. 2008 08:22

    ahojky,o víkendu jsem vyzkoušela a musím říct - nemělo to chybu,všichni si pochutnávali a rychle se po nich zaprášila.VÝBORNÉ:)

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 14:01

    Pekla jsem v sobotu, dnes ráno holky dorazily poslední kousky:-)) Plnila jsem tvarohem. Měla jsem na chalupě jen dva plechy, takže mi ty poslední šátečky stihly nakynout a při pečení se rozbalily:-(( Ale na chuti jim to neubralo. První den byly křehoučké a rozsýpavé, druhý den krásně zvláčněly. Těžko říct, které byly lepší, nám chutnaly obě varianty:-))))) Dávám 1*

  • Jitka | 24. 2. 2006 18:04

    Jsou výtečné, díky za recept. Jestli vydrží dlouho... pochybuju, druhý den nezbyl ani jeden.

  • Lucie | 13. 8. 2005 09:25

    ahojte všichni, hledala jsem nějkaou rychlovku, která by zároveň chutnala... a tak jsem je před chvilkou vyndala z trouby. Jsou úžasné... díky.

  • Daniela | 5. 6. 2005 09:06

    Včera jsem je upekla, jsou krásně křehké, pro mlsného manžela i návštěvu ke kafíčku - super.

  • Marta | 3. 6. 2005 21:12

    když se přidá i prášek do pečiva, koláčky jsou potom takové porovité, nalistované, křehké. Není to klasický kynutý koláč.A prášek do pečiva se vždy přidává do mouky! Recept je mnoho let ověřený a osvědčený.

  • Alena | 3. 6. 2005 13:47

    Pokud tam je nutný tak bych ho dala do mouky ale myslím, že tam je dost droždí na půl kila mouky...40g droždí a ještě prášek ?

  • Lidka Kábrtová | 3. 6. 2005 13:03

    Kam se dává ten prášek do pečiva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Balkánský salát

Balkánský salát

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Kokosová očka

Kokosová očka

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
16
Cibulové kroužky
Cibulové kroužky
16
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Karlos Vémola o Krampolovi (†87): Oddával nás frajer!

Karlos Vémola o Krampolovi (†87): Oddával nás frajer!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Půlroční koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact