• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Půlnoční zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Půlnoční zelňačka

autor: POLÍVKA JE GRUNT
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Půlnoční zelňačka
Půlnoční zelňačka
Půlnoční zelňačka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      g uzené maso
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1,50
      l drůbeží vývar
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
1. Ve větším hrnci nechte na sádle zezlátnout na drobno nasekanou cibuli.
2
2. Přidejte drcený kmín, přisypte mletou papriku a zaprašte hladkou moukou. Důkladně promíchejte v růžovou jíšku. Zalijte vývarem a pořádně míchejte, ideálně metličkou.
3
3. Slijte zelí, ale nálev si ponechejte – budete jím pozděli zelňačku dochucovat. Zelí párkrát pokrájejte, ať se vám pak lépe jí, a přihoďte do hrnce. Můžete přidat bobkový list a nové koření. Vařte asi 15 minut, dokud není zelí měkké.
4
4. Přidejte na drobno nakrájené brambory a vařte na mírném plameni do změknutí.
5
5. Na závěr přidejte pokrájené uzené maso. Chcete-li, můžete část nahradit dobrou klobáskou..
6
6. Ochutnejte... :) Zelňačku dochuťte solí a pepřem, nálevem ze zelí, můžete i lehce dosladit, pokud by byla polévka příliš ostrá. Je to jen na vás... Můžete také vyndat bobkové listy a nové koření, ať se tam zbytečně nemotají.
7
7. Na talíři zjemněte lžící kysané smetany a dozdobte na jemno nasekanou petrželkou.
8
8. Dobrou chuť! ;)
9
Tu letošní půlnoční zvládla připravit i má sedmiletá dcera Míša. :) Na zdraví!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kopaničářská zelňačka

Kopaničářská zelňačka

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Veganská zelňačka

Veganská zelňačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 2. 1. 2015 18:10

    Takových zelňaček tu je a půlnoční z ní jinou neudělá!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Drcený kmín Drůbeží vývar Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

145
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
119
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
62
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
60
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Pudinkový perník
Pudinkový perník
Pudinkový pohár
Pudinkový pohár
Pudinkový řez
Pudinkový řez
Pumpkin Cookies
Pumpkin Cookies
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
  • Recepty.cz
  • Půlnoční zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact