• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Půlměsíčky
Napište svůj komentář k receptu

Půlměsíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Půlměsíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce kakao
    • tuk
  • Poleva
    • 400
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • horká voda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme 4 žloutky, cukr, kakao, rozehřáté (ne horké máslo) a mouku, přidáme sníh ze 4 bílků a vše zlehka zamícháme. Nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 20-25 min. (já peču na 160 °C).
2
Než se korpus upeče, utřeme v misce dohladka polevu z cukru, rumu a vody (tu dávám od oka, tak aby poleva nebyla ani řídká ani hustá, cca 100-150 ml). Polevu nalijeme na upečený korpus hned po jeho vyndání z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme v chladu několik hodin ztuhnout a pak vykrajujeme formičkou/skleničkou půlměsíčky, přičemž o první kousek se rodinka vždy pere, první totiž vždy musím vykrojit kolečko.
3
Při vykrajování dodržuji řady, aby mi zbylo co nejméně odkrojků http://galerie.recepty.cz/gallery/radytipy/pulmesicky>(viz. obrázek).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Půlměsíčky ze sunarky - nepečené

Půlměsíčky ze sunarky - nepečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 26. 11. 2008 10:44

    Osychá i toto cukroví. Já ho uschovávám v papírové krabici vyložené alobalem na balkóně. Kromě toho, jak píše paní Mlynářová, pokud to jde, dělat raději co nejpozději před konzumací. Není to typické trvanlivé cukroví.

  • Jana Kutačová | 26. 11. 2008 09:37

    Připadá mi to jako moučník s polevou,jak se toto cukroví skladuje?Já jen vím,že když je buchta delší dobu na stole,tak osychá,jak je to v tomto případě?Mám chuť to letos před svátky upéct:o)

  • martina maškova | 26. 11. 2008 09:29

    to je recept na který jsem čekala,kdysi to pekla moje maminka

  • Eliška Mlynářová | 26. 11. 2008 08:22

    Můj názor,peču těsně před vánoci,protože to máme rádi měkoučké a 14 dnů to u nás nevydrží,ale stejně to už potom není ono.

  • Di - | 26. 11. 2008 07:50

    V kvalitním stavu vydrží asi 2-3 týdny.

  • petra matejkova | 25. 11. 2008 21:01

    jak dlouho pred vanocemi pect?a jak dlouho pulmesicky vydrzi dobre?dekuji

  • Jitka | 13. 12. 2007 12:59

    Děkuji za recept, hledat půlměsíčky pod názvem těsto mnoho tváří by mě nenapadlo, takže Helčo děkuji :-)

  • Hela - | 2. 11. 2007 14:56

    Pokud si zadáte Těsto mnoha tváří, tak se alespoň můžete kouknout, jak jde z tohoto těsta udělat více věcí.

  • Katka R. | 2. 11. 2007 14:24

    Helčo je to možné, že to tady je někde skryto pod jiným názvem, mi to s chutí baštíme pod názvem půlměsíčky, tak jsem to zkusila zadat i do vyhledavače a kde nic tu nic, tak jsem zkrátka přispěla receptíkem.

  • Jana | 2. 11. 2007 10:30

    Moje maminka je taky dělá, jsou opravdu výborný.

  • Hela - | 2. 11. 2007 09:40

    Přesně tento recept už je tu jako Těsto mnoha tváří.

  • Kuchařka on-line | 2. 11. 2007 09:32

    Obrázek bude dodán později.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Kakao Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Donuty

Donuty

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
21
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
16
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Kissáci pláčou za »bráchu« Ace (†74): Sbohem, rockový vojáku

Kissáci pláčou za »bráchu« Ace (†74): Sbohem, rockový vojáku

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Půlměsíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact