Brambory ve slupce omyjeme kartáčkem a rozkrojíme podélně na půl, rozříznutou plochou pokládáme na sádlem lehce vymaštěný plech, jednu půlku vedle druhé (máme kopečky se slupkou) a pečeme. Asi 180 °C půl až 3/4 hodinky, až jsou brambory měkké a vespod do zlata upečené. Hlídat, nespálit a neusušit hodně.
2
Pak oloupeme, osolíme a přidáme rozetřený česnek, čím víc tím líp, záleží na každém, jak snese. Omastíme teplým sádlem a zapíjíme studeným mlékem.
3
Brambory se dávají do velké mísy a jí se rukama, je to starý lidový recept, jak se kdo cítí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Damicka
|12. 12. 2006 05:59
My tyto brambory pro upeceni poradne protrepalmev hrnci s poradnou davkou cesneku. A rikame jim odjakziva slepe mysi, kdoviproc... :)
Jana Z
|11. 12. 2006 11:01
Takto upravené brambory máme hrozně moc rádi,jen česnek prolisujeme přímo do rozpuštěného sádla a brambory na talíři potíráme. Zapíjíme podmáslím nebo kefírem a když není v peněžence vítr přikusujeme kyselou rybu.:-)))