Z těsta vyválíme 2 placky. Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme klasicky pudink. Jednu placku listového těsta dáme na pečící papír na plech, poklademe piškoty a zalijeme pudinkem. Na něj nastrouháme jablka a přikryjeme druhou plackou těsta.
2
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi půl hodiny na 180 °C. Je to rychlé a výtečné.
Chtělo by to nějaké video, aby začátečník věděl, jak spojit dvě placky těsta k sobě. Taky tu chybí údaj o hmotnosti těsta ale to se nepíše skoro u žádného receptu, který jsem doposud objevil. 1 ks je hodně široký pojem, protože se prodávají různé druhy těsta s různými hmotnostmi. Uvědomte si, že to bude chtít vyzkoušet hlavně hodně začátečníků, jelikož někdo, kdo peče štrůdl už po sté, internetový návod nepotřebuje, tak prosím pište ty recepty úplné. Já sám už se mnohokrát spálil, protože většina receptů na moučníky je tady taková polovičatá, bez důležitých informací pro začátečníky.
Markéta Sýkorová
|8. 3. 2010 21:34
Jedním slovem vynikající, moc děkuji za super recept
Di
|9. 12. 2005 06:31
Viz Štrůdlička s pudinkem - jde prakticky o totožný recept.
Věra
|8. 12. 2005 15:02
p. Jano Čechová,je zde dost podobných receptů a Váš komentář možná by bylo lepší napsat například pod Pudinkový štrůdl II je to lákavý receptík a v komentářích se ztratí :)
Jaroslava Oumarová
|8. 12. 2005 14:09
ještě lepší je dát na těsto piškoty,na ně ovoce a na to pudink a druhá placka z těsta.při pečení piškoty krásně natáhnou šťávičku z ovoce a je to ňam ňam!
Jana Čechova
|8. 12. 2005 14:01
Tento recept už doma pečeme nějakou dobu a napíši vám vylepšenou a chutnější verzi - první placku namažu pikantním džemem, pokladu piškoty, které pokapu rumem, na to pudink, nastrouhaná jablka a druhou placku. Vyzkoušejte, stojí to za to. Není špatné ani s jahodovým pudinkem a poklást čerstvými jahodami.