U receptů kde chuťově je buchta dobrá,ale drobí se, většinou pomůže nahradit olej máslem(Herou).U tohoto receptu se mi to vyplatilo také ;-) :-P .
Podle mne se pernik drobi, protoze je tam malo tuku. Dala bych min mleka a vic oleje. Vlastni zkusenost:-)
Tak stejny postreh. Chutove je dobry, drobi se ale desne. Detem ho uz nemuzu dat, mame drobky po celem byte :-(
Perník je moc dobrý. Jak píše Gábina, je krásně nadýchaný, ale hodně se drobí. Přesně, podle Markéty,jsem ho hustě promazala marmeládou /jahodovou/ a sladký se mi zdál akorát. Bohužel se mi při přikopení hormí díl rozbil. Trochu jsem to zamaskovala tou čoko polevou a kokosem. Díky za recept.
Pekla jsem minulý týden. Perník byl krásně nadýchaný, ale hodně se drobil.Také mi přišel mi málo sladký, tak jsem jej o víkendu zopakovala a dala jsem tam hrnek cukru a více mléka, ale zase byl moc řídký, tak jsem tam musela ještě přidat trochu mouky. Když jem jej upekla, tak se sice nedrobil, ale zase nebyl tak nadýchaný. Hlt jej musím zkusit ještě jednou a napravit mu reputaci.
Pro Hanu :-)) Ptám se proto, že jsem dělala povidlový perník z těchto stránek a neměl chybu... tak jestli mám též vyzkoušet. Povidlový je jednoduchý a krásně vláčný, dala jsem trochu pomletých ořechů no paráda, doporučuji.
Pro Věru - Řekla bych, že dobrý. Perník je skoro snědený. Není to moc velká dávka.
Hano a jaký byl chuťový výsledek ????
Včera jsem vyzkoušela. Do těsta jsem přidala lžíci medu a navrch jsem dala marmeládu a pudinkovou polevu a kokos.