• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pudinkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pudinkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pudinkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček droždí
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      lžička sůl
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 2,50
      dl mléko
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 80
      g vanilkový pudink
    • 100
      g cukr
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 70
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme s droždím, krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, vejcem, přidáme vlažné mléko s rozpuštěným máslem a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ubrouskem a na teplém místě necháme vykynout.
2
Vykynuté těsto na pomoučeném vále prohněteme, dvě třetiny těsta rozválíme, dáme na vymaštěný plech tak, aby okraje přečnívaly. Potřeme vychladlým krémem, zbylé těsto rozválíme na tenký plát a opatrně pomocí válečku jím překryjeme krém. Okraje těsta stlačíme, aby krém nevytekl. Těsto popícháme vidličkou a několik minut ještě necháme kynout. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý koláč potřeme čokoládovou polevou.
3
Krém: Ve 2 dl mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko s cukrem uvedeme do varu, vmícháme pudink a uvaříme hustý krém. Za občasného promíchání necháme vychladnout.
4
Poleva: Do kastrůlku dáme čokoládu rozlámanou na kousky a pokrmový tuk. Za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Občas až do vychladnutí promícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkový koláč s ovocem

Pudinkový koláč s ovocem

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč s žahourem

Pudinkový koláč s žahourem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vituš | 31. 8. 2016 14:52

    Byl moc dobrý. Polevu bych na něm ani nemusela mít.

  • Sabina Trojanová | 30. 7. 2007 21:00

    Byly výborné, ale pro příště bych dala rozhodně víc pudinku! :-)

  • Monika | 8. 2. 2006 06:06

    Včera jsem upekla. Dala jsem mandlové pudinky, těsto zadělala v pekárně na chleba. Vlažný byl výborný i bez polevy, určitě uděláme znova. Syn přišel s nápadem do vanilkového pudinku nakrájet čokoládu na vaření - tak to stojí za vyzkoušení.

  • Martina S. | 5. 2. 2006 19:07

    Dělala jsem tento koláč již podruhé a vždy je brzy pryč. Včera jsme se neudrželi a pustili jsme se do něj, když byl ještě vlažný - každý lžíci v ruce a u plechu.

  • Pavlína Svitáková | 16. 1. 2006 08:58

    Včera jsem upekla tento výtečný koláč.Polovinu koláče jsme snědli ještě teplého .Lepší a méně pracnější než buchtičky s krémem,jak už bylo podotknuto.Do krému jsem přidala 1/2 pudink.prášku navíc a 4 lžičky rumu.Je v oblíbených.Není tak sladký a po Vánocích přišel k chuti.Dík!!!

  • Marika Vargová | 19. 12. 2005 11:55

    Ja poznam obmenu totho kolača v kakaovej verzii kde k pudingu pridate aj kakao a ma to super chut a u nas zmizne za 1den 3plechy tohto kolača...

  • wendy | 2. 10. 2005 12:05

    Opravdu moc dobré. Přidala jsem na kousek plechu ananas,mandarinky a broskve. Vsechny variace chutnaly.

  • Táňa K. | 7. 9. 2005 14:26

    Včera jsem koláč upekla a první reakce byly: "knedlík s pudinkem". :-) Ale dnes už je koláč pěkně uleželý, jemný a moc dobrý.

  • Eva Poděbradská | 5. 9. 2005 14:14

    zkousela jsem o vikendu, samozrejme nic nezbylo, je to moc moc dobry, s tim drozdim moc neumim, tak jsem dala celou kostku a bylo to taky v pohode :-) je to strasne jemny, ne moc sladky a netucny, proste bomba, a ani jsem nedavala cokoladu navrch a bylo to super, uplne jako buchticky s kremem :-) moc dekuji za recept

  • Pavluška | 18. 8. 2005 09:40

    Paní Lado, děkuji za radu. Vyzkouším to.

  • Lada Kovářová | 17. 8. 2005 17:27

    Otázka sice byla pro mou jmenovkyni... Pudink v mikrovlnce se vaří velmi jednoduše: z 1/2 l mléka odeberete asi deci ve kterém dobře rozmícháte pudinkový prášek. Zbytek mléka si osladíte jak je libo a dáte do mikrovlnky na tak dlouhou dobu, aby bylo mléko horké - nesmí vzkypět! Doba závisí na typu MW (při 800W je mléko horké za 2 minuty). Pak do horkého mléka přilijete rozpuštěný pudink, promícháte. Dáte zpět do MW a vaříte… při 800W cca 1,5 minuty.

  • Pavluška | 17. 8. 2005 15:44

    Paní Lado, vaření pudinku v mikrovlnce ??? To vážně slyším prvně. Prosím podělte se s námi.

  • Lenka | 17. 8. 2005 14:57

    Žádná extra rychlovka to opravdu není, ale já si s pečením moučníků ráda pohraji ;) Včera jsem recept vyzkoušela. Příjemně mě překvapilo těsto, které se hezky zpracovávalo.Dala jsem poloviční dávku do kulaté koláčové formy a udělala hustší puding, do kterého jsem přidala jahody. Čokoládu jsem posypala kokosem a nemělo to chybu. Přítel mlaskal a měl boule za ušima. Určitě znovu upeči! Děkuji za zajímavý recept.

  • Marie Svobodová | 17. 6. 2005 18:48

    Dnes ráno jsem koláč upekla, dle rad z diskuze jsem zkusila dát na pudink na půl plechu jahody a na půl plechu borůvky. Poněvadž jsem neměla čokoládu na vaření nahradila jsem ji mléčnou, ale i tak je koláč prostě výborný dávám jedna a zařazuji mezi oblíbené.

  • Anonym | 16. 6. 2005 10:02

    Kdykoliv dělám jako náplň vařený puding, přidám při jejím vaření vrchovatou lžíci Hery a k ní 1 lžičku puding. prášku nebo Maizeny.Je to jemnější a "šťavnatější".

  • Anonym | 11. 6. 2005 15:18

    Mamka, která sledkému moc nedá, to chválila... Ohodnotila to jako "Vláčné, dobré, ne moc sladké- to mám ráda. Dej mi recept". :-)

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 14:15

    Jdu zitra do toho! Tolik chvaly, musi to za to stat:-))

  • Efina | 10. 6. 2005 17:23

    Ojednickováno! :-) Prima kombinace...

  • Lada Kolínská | 9. 6. 2005 10:21

    Koláč jsem upekla a byl skvělý! Dávám jedničku s hvězdičkou. Příště přidám do pudinku trochu rumu a myslím, že opravdu nebude mít chybu. Pekárnu na chleba nemám, ale pro kynutí těsta, vaření pudinku i čokoládové polevy s úspěchem využívám mikrovlnku. Hodně usnadní práci. Úžasné je, že koláč vypadá, jako by se s ním člověk mořil půl dne. Opak je pravdou, příprava je jednoduchá. Recept mě fakt nadchnul!

  • Dahiba | 2. 6. 2005 09:48

    ještě dodatek ode mě, nevymazávala jsem plech, ale pekla jsem na pečícím papíře. :-)

  • Jarmila | 2. 6. 2005 08:02

    Včera upečeno , rodinou a dnes kolegyněmi pochváleno.Také těsto zadělala a vykynula pekárnička na chleba - takže bez práce ,jenom uvařit pudink a připravit polevu .Pudink jsem udělala hustější - dala jsem 3x40 g.Příště ho udělám z 1 a 1/2 l, aby ho bylo více.Podle námětu z diskuse jsem naspod pokladla jahody - opravdu dobré.Doporučuji.

  • Jana z VM | 31. 5. 2005 10:01

    To je to správné slovo - FAMÓZNÍ, opravdu, takový tento koláč je! Zase jej brzy udělám, ten puding je tam prostě špica!! A až budeme mít jahody, tak je tam dám taky. Ale to bude u ná s na Vysočině ještě chvilku trvat!!

  • Dahiba | 31. 5. 2005 09:06

    Famózní, koláč jsem upekla o víkendu a nemá chybu. Akorát jsem dala do pudinku místo uvedené dávky cukru jeden vanilkový, takže koláč nebyl moc sladký, použila jsem klasické droždí a dala ho 2/3 z kostičky. Doporučuji všem vyzkoušet, příště přidám ty jahody :-)

  • Soňka | 26. 5. 2005 14:41

    Tak jsem také v úterý upekla dva plechy z dvojité dávky/peču tak všechno, aby dětem zbylo i na druhý den/.Ze začátku se zdálo podivné po vytaření z trouby, měla jsem vrásky na povrchu a ještě potřít čoko, no čekala jsem co to udělá.A ani mě nějak nevykynulo těsto.Včera jsem dala do lednice a musím říc, že je to moc výborný.Ani jako když se jedná o kynuté těsto + vychlazený pudink.Moc děkuji za recept,budu péci i do budoucna.

  • Martina | 26. 5. 2005 14:40

    Koláč jsme vyzkoušeli a byl vynikající!!! Všem moc chutnal. Těsto jsem připravila v pekárně na chleba a tak nebyl vůbec pracný. Sladký byl tak akorát, pudink po vychladnutí vůbec nevytékal a přítel hned řekl, že mu to připomíná buchtičky s krémem.Dahiba: S těma jahodama by to mohla být dobrůtka, až budou jahody, tak vyzkouším.

  • Dahiba | 26. 5. 2005 08:47

    Mě osobně láká představa dát do pudinku jahody. Nemáte někdo vyzkoušeno????

  • Stanislava Zavadilová | 25. 5. 2005 23:59

    Toho droždí tak půl kostky asi, když není sušené.

  • Stanislava Zavadilová | 25. 5. 2005 23:58

    Ten tvaroh je jasné, že by to byl úplně jiný recept. A čokoládovou polevu jsem posledně dělala úplně jednoduše, že jsem si ji koupila hotovou a jenom jsem ji rozehřála. A bylo to. Tak dobrou chuť a pošlu vám zase nějaký příspěvěk, z oblasti masíčka.

  • Stanislava Zavadilová | 25. 5. 2005 23:56

    Ahoj lidičky, jsem ráda, že to některé hospodyňky už vyzkoušely, a je taky pravda, že každý musí napřed ochutnat, a pak upravit podle sebe. Někomu se zdá málo sladký, jiný by si přisladil, a tak dále. Ale hodila jsem rukavici, tak se s tím poperte. Myslím, že každá dobrá kuchařka vyzkouší a upraví podle sebe. A o to jde, dát tip a dál je to na vás.To droždí sušené být určitě nemusí, a pudink podle vás.

  • Ivana | 25. 5. 2005 14:05

    Souhlasím s vámi, nemůžu hodnotit pokud jsem neochutnala.Jen mě to tak napadlo, když jsem ten recept četla (Hledala jsem nějaký pudinkový moučník).Mou teorii mí částečně potvrdil Janin komentář, která psala, že by potřela zavařeninou.Takže pokud tvrdíte, že je to skutečně dobré "jinak dobré než s lístkovým těstem" , ochutnám a uvidím.

  • Jana z VM | 25. 5. 2005 08:08

    Já si myslím, že kombinace, kterou ,Ivano, uvádíte, je už úplně jiný recept. Právě to, že se jedná o kynuté těsto, je to to "jiné", než všechny recepty s lístkovým těstem. Až vyzkoušíte, poznáte, v čem spočívá ta DOBROTA. Opravdu nemůžeme hodnotit, když jsme neochutnali!! Je to vynikající recept a jak píše autorka - je to jako buchtičky s krémem a čokoládou, jenže daleko lepší, jak píšu já! Zkuste a potom napište!!

  • Dahiba | 25. 5. 2005 08:05

    Ivano, komentář se má vztahovat k receptu, který hodnotíme, nejlépe po ochutnání nebo vlastní zkušenosti s pokrmem, to cos napsala, by z tohoto výborného koláče udělalo paskvil, chceš-li péct perfektní domácí kynutý tvarohový koláč přidej ho k receptům.

  • Ivana Jagošová | 24. 5. 2005 13:43

    Nezkoušela jsem to, ale podle mě by chtělo ten pudink rozšlehat s tvarohem (více tvarohu než pudinku), přisladit a koláč ničím nepřikrývat a je z toho perfektní domácí kynutý tvarohový koláč který nikde nekoupíte.Dle mého vkusu je lépe kombinovat čistý pudink s listkovým těstem a ovocem než kynutým těstem.

  • Jana Tichá | 22. 5. 2005 16:33

    Koláč se povedl dobře, puding vůbec nevytekl. Jen mám pocit, že by to něco chtělo....Třeba spodní placku nejdříve potřít pikantní zavařeninou a potom až puding? Takhle se mi to zdá tak nějak mdlé.

  • Di | 20. 5. 2005 07:24

    Já do většiny moučníků nedávám vanilkový cukr navíc, ale započítám ho do dávky normálního cukru, To znamená, že na poloviční dávku koláče jsem dala 1 vanikový cukr a jednu lžíci cukru do kvásku. Úplně to stačilo.

  • Jana z VM | 19. 5. 2005 06:57

    Je prostě vynikající!!! Je to překvapivá kombinace kynutého těsta s pudingem a čokoládovou polevou, ale je to prostě SUPER !!! Příště udělám puding hustší, aby vůbec nevytékal a do těsta dám méně curku. Mně se těsto zdálo moc sladké. Vanilkový tam je zapotřebí dát, protože on to těsto provoní při pečení, ale curku krystal dám méně. Určitě budu děla tmísto buchtiček s krémem, je to rychlejší a lahodnější. Díky za vynikající recept!!! Dávám za 1111111111111111 :))

  • Di | 18. 5. 2005 13:20

    Také jsem dělala koláč z čerstvého droždí. Na poloviční dávku jsem použila cca 15 g.

  • Jana z VM | 18. 5. 2005 09:02

    Musí být droždí sušené? Nekupuji ho, mám raději čerstvé. Kolik je ho zapotřebí?

  • Di | 18. 5. 2005 07:03

    Už jsem recept vyzkoušela. Není vůbec pracný, s těstem se dobře pracuje (dělala jsem poloviční dávku do dortové fomy). Pro mě je důležité, že moučník je málo sladký. Díky autorce za upozornění na něco nového a dobrého. Koláč určitě zařadím do svého repertoáru.

  • Di | 15. 5. 2005 09:35

    Vypadá to opravdu lákavě. Zkusím to, až bude příležitost.

  • Stanislava Zavadilová | 13. 5. 2005 23:22

    Ahoj lidičky, ten recept jsem před časem poslala já, mrzí mě, že jste ještě nikdo neochutnal. Já vím, že je pracnější, ale stojí to za to, fakt to zkuste. U nás nestačí ani zchládnout, chutná to jak buchtičky s krémem polité čokoládou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Cukr krystal Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
34
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Karamelový  krém
Karamelový krém

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Pudinkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact