Byly výborné, ale pro příště bych dala rozhodně víc pudinku! :-)
Včera jsem upekla. Dala jsem mandlové pudinky, těsto zadělala v pekárně na chleba. Vlažný byl výborný i bez polevy, určitě uděláme znova. Syn přišel s nápadem do vanilkového pudinku nakrájet čokoládu na vaření - tak to stojí za vyzkoušení.
Dělala jsem tento koláč již podruhé a vždy je brzy pryč. Včera jsme se neudrželi a pustili jsme se do něj, když byl ještě vlažný - každý lžíci v ruce a u plechu.
Včera jsem upekla tento výtečný koláč.Polovinu koláče jsme snědli ještě teplého .Lepší a méně pracnější než buchtičky s krémem,jak už bylo podotknuto.Do krému jsem přidala 1/2 pudink.prášku navíc a 4 lžičky rumu.Je v oblíbených.Není tak sladký a po Vánocích přišel k chuti.Dík!!!
Ja poznam obmenu totho kolača v kakaovej verzii kde k pudingu pridate aj kakao a ma to super chut a u nas zmizne za 1den 3plechy tohto kolača...
Opravdu moc dobré. Přidala jsem na kousek plechu ananas,mandarinky a broskve. Vsechny variace chutnaly.
Včera jsem koláč upekla a první reakce byly: "knedlík s pudinkem". :-) Ale dnes už je koláč pěkně uleželý, jemný a moc dobrý.
zkousela jsem o vikendu, samozrejme nic nezbylo, je to moc moc dobry, s tim drozdim moc neumim, tak jsem dala celou kostku a bylo to taky v pohode :-) je to strasne jemny, ne moc sladky a netucny, proste bomba, a ani jsem nedavala cokoladu navrch a bylo to super, uplne jako buchticky s kremem :-) moc dekuji za recept
Paní Lado, děkuji za radu. Vyzkouším to.
Otázka sice byla pro mou jmenovkyni... Pudink v mikrovlnce se vaří velmi jednoduše: z 1/2 l mléka odeberete asi deci ve kterém dobře rozmícháte pudinkový prášek. Zbytek mléka si osladíte jak je libo a dáte do mikrovlnky na tak dlouhou dobu, aby bylo mléko horké - nesmí vzkypět! Doba závisí na typu MW (při 800W je mléko horké za 2 minuty). Pak do horkého mléka přilijete rozpuštěný pudink, promícháte. Dáte zpět do MW a vaříte… při 800W cca 1,5 minuty.
Paní Lado, vaření pudinku v mikrovlnce ??? To vážně slyším prvně. Prosím podělte se s námi.
Žádná extra rychlovka to opravdu není, ale já si s pečením moučníků ráda pohraji ;) Včera jsem recept vyzkoušela. Příjemně mě překvapilo těsto, které se hezky zpracovávalo.Dala jsem poloviční dávku do kulaté koláčové formy a udělala hustší puding, do kterého jsem přidala jahody. Čokoládu jsem posypala kokosem a nemělo to chybu. Přítel mlaskal a měl boule za ušima. Určitě znovu upeči! Děkuji za zajímavý recept.
Dnes ráno jsem koláč upekla, dle rad z diskuze jsem zkusila dát na pudink na půl plechu jahody a na půl plechu borůvky. Poněvadž jsem neměla čokoládu na vaření nahradila jsem ji mléčnou, ale i tak je koláč prostě výborný dávám jedna a zařazuji mezi oblíbené.
Kdykoliv dělám jako náplň vařený puding, přidám při jejím vaření vrchovatou lžíci Hery a k ní 1 lžičku puding. prášku nebo Maizeny.Je to jemnější a "šťavnatější".
Mamka, která sledkému moc nedá, to chválila... Ohodnotila to jako "Vláčné, dobré, ne moc sladké- to mám ráda. Dej mi recept". :-)
Jdu zitra do toho! Tolik chvaly, musi to za to stat:-))
Ojednickováno! :-) Prima kombinace...
Koláč jsem upekla a byl skvělý! Dávám jedničku s hvězdičkou. Příště přidám do pudinku trochu rumu a myslím, že opravdu nebude mít chybu. Pekárnu na chleba nemám, ale pro kynutí těsta, vaření pudinku i čokoládové polevy s úspěchem využívám mikrovlnku. Hodně usnadní práci. Úžasné je, že koláč vypadá, jako by se s ním člověk mořil půl dne. Opak je pravdou, příprava je jednoduchá. Recept mě fakt nadchnul!
ještě dodatek ode mě, nevymazávala jsem plech, ale pekla jsem na pečícím papíře. :-)
Včera upečeno , rodinou a dnes kolegyněmi pochváleno.Také těsto zadělala a vykynula pekárnička na chleba - takže bez práce ,jenom uvařit pudink a připravit polevu .Pudink jsem udělala hustější - dala jsem 3x40 g.Příště ho udělám z 1 a 1/2 l, aby ho bylo více.Podle námětu z diskuse jsem naspod pokladla jahody - opravdu dobré.Doporučuji.
To je to správné slovo - FAMÓZNÍ, opravdu, takový tento koláč je! Zase jej brzy udělám, ten puding je tam prostě špica!! A až budeme mít jahody, tak je tam dám taky. Ale to bude u ná s na Vysočině ještě chvilku trvat!!
Famózní, koláč jsem upekla o víkendu a nemá chybu. Akorát jsem dala do pudinku místo uvedené dávky cukru jeden vanilkový, takže koláč nebyl moc sladký, použila jsem klasické droždí a dala ho 2/3 z kostičky. Doporučuji všem vyzkoušet, příště přidám ty jahody :-)
Tak jsem také v úterý upekla dva plechy z dvojité dávky/peču tak všechno, aby dětem zbylo i na druhý den/.Ze začátku se zdálo podivné po vytaření z trouby, měla jsem vrásky na povrchu a ještě potřít čoko, no čekala jsem co to udělá.A ani mě nějak nevykynulo těsto.Včera jsem dala do lednice a musím říc, že je to moc výborný.Ani jako když se jedná o kynuté těsto + vychlazený pudink.Moc děkuji za recept,budu péci i do budoucna.
Koláč jsme vyzkoušeli a byl vynikající!!! Všem moc chutnal. Těsto jsem připravila v pekárně na chleba a tak nebyl vůbec pracný. Sladký byl tak akorát, pudink po vychladnutí vůbec nevytékal a přítel hned řekl, že mu to připomíná buchtičky s krémem.Dahiba: S těma jahodama by to mohla být dobrůtka, až budou jahody, tak vyzkouším.
Mě osobně láká představa dát do pudinku jahody. Nemáte někdo vyzkoušeno????
Toho droždí tak půl kostky asi, když není sušené.
Ten tvaroh je jasné, že by to byl úplně jiný recept. A čokoládovou polevu jsem posledně dělala úplně jednoduše, že jsem si ji koupila hotovou a jenom jsem ji rozehřála. A bylo to. Tak dobrou chuť a pošlu vám zase nějaký příspěvěk, z oblasti masíčka.
Ahoj lidičky, jsem ráda, že to některé hospodyňky už vyzkoušely, a je taky pravda, že každý musí napřed ochutnat, a pak upravit podle sebe. Někomu se zdá málo sladký, jiný by si přisladil, a tak dále. Ale hodila jsem rukavici, tak se s tím poperte. Myslím, že každá dobrá kuchařka vyzkouší a upraví podle sebe. A o to jde, dát tip a dál je to na vás.To droždí sušené být určitě nemusí, a pudink podle vás.
Souhlasím s vámi, nemůžu hodnotit pokud jsem neochutnala.Jen mě to tak napadlo, když jsem ten recept četla (Hledala jsem nějaký pudinkový moučník).Mou teorii mí částečně potvrdil Janin komentář, která psala, že by potřela zavařeninou.Takže pokud tvrdíte, že je to skutečně dobré "jinak dobré než s lístkovým těstem" , ochutnám a uvidím.
Já si myslím, že kombinace, kterou ,Ivano, uvádíte, je už úplně jiný recept. Právě to, že se jedná o kynuté těsto, je to to "jiné", než všechny recepty s lístkovým těstem. Až vyzkoušíte, poznáte, v čem spočívá ta DOBROTA. Opravdu nemůžeme hodnotit, když jsme neochutnali!! Je to vynikající recept a jak píše autorka - je to jako buchtičky s krémem a čokoládou, jenže daleko lepší, jak píšu já! Zkuste a potom napište!!
Ivano, komentář se má vztahovat k receptu, který hodnotíme, nejlépe po ochutnání nebo vlastní zkušenosti s pokrmem, to cos napsala, by z tohoto výborného koláče udělalo paskvil, chceš-li péct perfektní domácí kynutý tvarohový koláč přidej ho k receptům.
Nezkoušela jsem to, ale podle mě by chtělo ten pudink rozšlehat s tvarohem (více tvarohu než pudinku), přisladit a koláč ničím nepřikrývat a je z toho perfektní domácí kynutý tvarohový koláč který nikde nekoupíte.Dle mého vkusu je lépe kombinovat čistý pudink s listkovým těstem a ovocem než kynutým těstem.
Koláč se povedl dobře, puding vůbec nevytekl. Jen mám pocit, že by to něco chtělo....Třeba spodní placku nejdříve potřít pikantní zavařeninou a potom až puding? Takhle se mi to zdá tak nějak mdlé.
Já do většiny moučníků nedávám vanilkový cukr navíc, ale započítám ho do dávky normálního cukru, To znamená, že na poloviční dávku koláče jsem dala 1 vanikový cukr a jednu lžíci cukru do kvásku. Úplně to stačilo.
Je prostě vynikající!!! Je to překvapivá kombinace kynutého těsta s pudingem a čokoládovou polevou, ale je to prostě SUPER !!! Příště udělám puding hustší, aby vůbec nevytékal a do těsta dám méně curku. Mně se těsto zdálo moc sladké. Vanilkový tam je zapotřebí dát, protože on to těsto provoní při pečení, ale curku krystal dám méně. Určitě budu děla tmísto buchtiček s krémem, je to rychlejší a lahodnější. Díky za vynikající recept!!! Dávám za 1111111111111111 :))
Také jsem dělala koláč z čerstvého droždí. Na poloviční dávku jsem použila cca 15 g.
Musí být droždí sušené? Nekupuji ho, mám raději čerstvé. Kolik je ho zapotřebí?
Už jsem recept vyzkoušela. Není vůbec pracný, s těstem se dobře pracuje (dělala jsem poloviční dávku do dortové fomy). Pro mě je důležité, že moučník je málo sladký. Díky autorce za upozornění na něco nového a dobrého. Koláč určitě zařadím do svého repertoáru.
Vypadá to opravdu lákavě. Zkusím to, až bude příležitost.
Ahoj lidičky, ten recept jsem před časem poslala já, mrzí mě, že jste ještě nikdo neochutnal. Já vím, že je pracnější, ale stojí to za to, fakt to zkuste. U nás nestačí ani zchládnout, chutná to jak buchtičky s krémem polité čokoládou.