Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Korpus po upečení necháme vychladit. Dle chuti můžeme pokapat ovocným likérem.
2
Na vychladlý korpus nalijeme ještě teplý pudink, uvařený dle návodu, do kterého jsme ihned po uvaření přidali pokrájené máslo, které jsme nechali za stálého míchání rozpustit.
3
Na teplý pudink ihned naskládáme očištěné suché ovoce a zalijeme opět horkým pudinkovým želé.
4
Celé necháme v chladu krátce proležet a ztuhnout.
5
1/ Pokud použijete do pudinku místo cukru ovocný sirup, zvýrazníte jeho chuť. S likérem je to stejné.
6
2/ Druh pudinku volíme podle druhu použitého ovoce, například citronový k citrusovému ovoci, banánový k banánům, malinový k malinám nebo ostružinám, borůvkám...
7
Po nakrájení před servírováním můžeme dozdobit šlehačkou a ovocem.
Vysoce návykové.Za 2 dny děláno 3x.Moooooc děkuji autorce za úžasný recept. :-*
Dana
|12. 6. 2016 18:46
Dětem vařím pudinky s piškoty skoro pořád. Jogurty moc nechtějí, jen bobíky, a ty jim taky dělám doma z tvarohu a šlehačky. Tohle je dost podobný dezert, jen s ovocem a trochu hezčí a taky hodně dobrý. Určitě zopakuji, měl velký úspěch :))
...omlouvám se, chybička se vloudila ...už jsem recept opravil, pudink je samozřejmě myšlený jeden kus a ne jedna lžíce a já se bohužel při zadávání receptu překlikl ...venyss to určitě došlo, když se jí dort povedl a zřejmě vydedukovala, že z jedné lžíce pudink neuvaří
Dobrý den, nevím, jak ostatním, ale já dort vyhodila, jelikož se úplně roztekl. Držela jsem se receptu a dala v náplní jednu lžíci pudinkového prášku, říkala jsem si, že je to poněkud málo, ale nikdo to nekomentoval, komentáře byly kladné, tak jsem dodržela postup a bohužel, dort šel do koše. Dělala jsem dva - jahodový a banánový - oba se stejným výsledkem, rozteklé. Kdy by mohla být chyba? Dávali jste také jen lžíci pudinkového prášku v náplni?