skořice - mletá
nebo citronová či pomerančová kůra... dle chuti
máslo
nebo olej na vymazání pekáčku nebo zapékací mísy a do těstovin
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny dáme uvařit do mírně osolené vody dle návodu, pak scedíme, nasypeme do mísy a promícháme se lžící másla. Ovoce očistíme (oloupeme, vypeckujeme, odstraníme jádřince) a pokrájíme na menší kusy. Uvaříme hustější slazený pudink.
Těstoviny smícháme s ovocem dle vlastního výběru (sezónním nebo kompotovaným) a horkým uvařeným pudinkem. Směs dochutíme dle druhu použitého ovoce skořicí, jemně strouhanou kůrou, kokosem... a podle chuti můžeme směs dosladit.
3
Směs nasypeme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, případně formu vyložíme pečícím papírem, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 35 - 40 minut. Lze zapékat i v remosce.
4
Po upečení a vyndání z trouby necháme cca 10 minut odpočinout, pak pokrájíme na porce a podáváme. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, dozdobit kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo jogurtu.
5
Pokud nám těstoviny zbudou, dobré jsou i vychladlé.