balíček
pudinkový prášek
s ovocnou příchutí (nejlépe malina nebo jahoda)
2
lžíce
cukr krystal
poslední vrstva
2
dl
zakysaná smetana
15%
1
balíček
vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Připravíme pudinkovou vrstvu. Z mléka, pudink. prášku a krystalového cukru uvaříme hustý krém a za občasného míchání necháme vychladnout.
2
Vychlazená vejce šleháme s cukrem až do zdvojnásobení objemu. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a solí a vmícháme postupně do pěny. Dvě třetiny těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (malý hluboký), do zbylého těsta přimícháme kakao a vlijeme na světlé těsto. Lžící nabíráme vychladlý pudink a postupně rozdělujeme po celé ploše těsta tak, aby mezi jednotlivými hromádkami zůstal vždy kousek volného místa.
3
V troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 30 minut. (zkoušíme špejlí)
4
Zakysanou smetanu smícháme s vanilk. cukrem a vylijeme na vlažný koláč, zarovnáme a necháme ztuhnout.