Z vychlazeného těsta vyválíme 4 pruhy (asi 25x10 cm), dáme do horké trouby, pečeme naplno cca 10 min.
2
Mezitím uvaříme sladký pudink (je velmi hustý), odstavíme, hned tam hodíme kus másla či hery a rozpouštějící se tuk zapracujeme vařečkou do hladka. Vychladíme.
3
2 vychladlé pláty potřeme rybízovou marmeládou (můžeme přidat trochu rumu, bude se lépe roztírat), na to navršíme vanilkovou hmotu, urovnáme do hladka a zakryjeme volným plátem. Vršek potřeme citr. šťávou umíchanou s cukrem. Necháme ztuhnout.
4
Z pruhu krájíme řezy pilkovým nožem. Když pláty při pečení příliš vyběhnou do boule, tak ty, co budou dole, nožem opatrně poplácejte, aby se boule rozbila a na to teprve namažte marmeládu.