l
smetana
sladká - můžeme použít i šlehačkou v prášku
Postup přípravy receptu
1
Pudinkový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme v trošce studené vody. Zbylou vodu dáme vařit a do vřící vody pomalu za stálého míchání zavaříme rozmíchaný pudink. Krátce (asi 2 minuty) povaříme, odstavíme a za stálého mícháme necháme prochladnout (mícháme, aby se neutvořil škraloup)
2
Do vychlazeného pudinku přidáme citronovou šťávu a pak pomalu vmícháme předem připravenou ušlehanou smetanu. Nalijeme do nádobiček, které můžeme vyložit folií (bude se lépe vyndavat) dáme na mrazák a ještě několikrát promícháme, aby se netvořily krystalky ledu. Hotovou zmrzlinu můžeme zdobit ovocem dle chuti, šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra
|4. 8. 2006 11:32
Paní Magdo "Do vychlazeného pudinku přidáme citronou šťávu a pak pomalu vmíchme předem připravenou ušlehanou .... atd " viz text receptu... jako fígl uvádím číst recepty 2x. Stává se mi to občas také a proto recepty čtu i vícekrát hlavně když vařím a zároveň s někým mluvím.:-)) dejte vědět jak se podařilo.
Markéta
|4. 8. 2006 09:27
Pani Štroblová, chtěla bych si udělat doma zmrzlinu. Nechci ale nic tučného, proto mě zaujal váš recept odlehčený pudinkem. Ale mám strach, že se mi šlehačka při vmíchávání do horkého pudinku srazí :o( Lze to snadno nebo je na to potřeba nějakého fígle? DÍKY!