dětské piškoty
nebo zbylá piškotová či třená bábovka, biskupský chlebíček, velikonoční beránek - lze i s čokoládovo
hnědý rum
či likér
Postup přípravy receptu
1
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku (cca 20 g) uvaříme krém - osladíme ho jen minimálně nebo vůbec ne. Do uvařeného krému vmícháme opatrně mandarinky.
2
Směs nalijeme do (nejraději skleněné) mísy, vypláchnuté studenou vodou, a necháme trochu vychladnout. Ze zbylých pudinkových prášků (1 + 17 g), mléka a cukru podle chuti uvaříme pudink.
3
Ztuhlou mandarinkovou směs poklademe piškoty (plátky zbylého pečiva), namočenými v rumu nebo likéru, a zalijeme pudinkem. Necháme vychladit.
4
Moučník porcujeme lžicí nebo ho můžeme zkusit vyklopit na talíř jako bombu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|25. 4. 2007 10:34
Není Gábino, 7 dl je přesně množství na jeden pudink (1/2 l) + zbytek z pudinku, jehož větší část dáte do 3 dl mandarinkové šťávy (2 dl). Množství pudinků a tekutin si můžete samozřejmě upravit podle Vašeho zvyku. Například dát více kompotů a šťávu doplnit na celý 1/2 a použít celý pudink. Navrch pak klasicky uvařit další 1 - 2 pudinky.
Gábina Houšková
|25. 4. 2007 09:53
Není mi jasné, jak je to s těmi pudinky. Jeden se uvaří v mandarinkové šťávě a druhý v mléce. Není ten vařený v mléce moc řídký? Na 7-8 dl bych dala asi 2 pudinky.