Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme uvařený pudink. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nizké kulaté formy (můžeme samozřejmě použít i pečící papír) a pečeme na 180 °C přibližně 35-40 minut. Na ještě horkou buchtu namažeme zakysanou smetanu smíchanou s cukrem (sladké podle chuti) a posypeme skořicí. Někdy místo skořice sypu borůvkami (mohou být i mrazené).
dobry den, dnes jsem dala do buchty min cukru (jenom 75g) a olej nahradila mlekem (takze 1dl mleka celkem) a taky jsme si pochutnali. :-) Asi to je opradu otazka zvyku a chute kazdeho.
Tereza
|11. 8. 2011 15:24
Dobrý den, mohu se zeptat neni 100g cukru na 100g mouky nějak moc? =-O děkuji :-)
Eva P.
|21. 10. 2009 15:01
Pravda, mozna jsem to nemela pojmenovat "buchta". V Cechach to mozna znamena neco nadychaného, nevim. tahle "buchta" ale nadychana neni, jak uz jsem psala, je to spis tlusta palacinka ;-)
Eva P.
|21. 10. 2009 14:59
Jestli muzu upresnit- buchta trosku pripomina silnou palacinku, takze se, myslim, nezdrcla, ale ma to tak byt ;-) . Autorka.
Hanka Vr
|7. 10. 2009 18:47
Díky, já to beru s rezervou, teprve začínám a učím se.. Akorát mně teda bylo líto surovin.. Ale až budu zkušenější, asi jí ještě šanci dám, tahle buchta vypadá vážně lákavě. - A na ten Koláč z pekla se podívám, děkuji Vám za tip! -
Eva Kolčavová
|7. 10. 2009 08:17
Hanko, nic si z toho nedělejte. Dopadla jsem úplně stejně. Zdrclo se to a bylo to jakoby nedopečené v prostředku. A to nejsem žádný začátečník. Péc už tuto buchtu určitě nebudu :-(
Di -
|7. 10. 2009 08:13
Učený z nebe nespad´, říká se u nás v rodině, příští pokus bude určitě, Hanko, úspěšnější. Zkustě Koláč z pekla, kde se pudink lije na těsto teprve na plechu, tohle je na první pokus přece jenom trochu riskantní. Držím palce!
Hanka Vr
|7. 10. 2009 01:06
Bohužel se mi nepovedla... vypadá zdrcnutě a nedopečeně uprostřed. Ale byl to můj první pokus o pečení vůbec...
Pája
|11. 7. 2008 13:33
Dnes jsm ho upekla a dávám jedna s hvězdičkou! Je výborný, těsto se úplně rozpývá na jazyku. Do Zakysané smetany jsem přidala asi půlku velkého bélého jogurtu, aby bylo více polevy a je to mňamka. snad něco zbyde i rodině... :)
Pavla Kozáková
|11. 7. 2008 13:32
Dnes jsm ho upekla a dávám jedna s hvězdičkou! Je výborný, těsto se úplně rozpývá na jazyku. Do Zakysané smetany jsem přidala asi půlku velkého bélého jogurtu, aby bylo více polevy a je to mňamka. snad něco zbyde i rodině... :)
Petra Zembinská
|15. 4. 2007 13:06
Dopoledne jsem ho upekla a teďka jsme ho ochutnali. Moc nám chutná.
Gábina Houšková
|21. 3. 2007 13:12
Aháá, tak to mě taky zmátlo, taky jsem si myslela, že se dá na plech nejdřív těsto a na něj ten uvařený pudink. Tohle je ovšem jiný recept. To určitě vyzkouším.
NMarta
|21. 3. 2007 11:47
Paní Evo děkuji, zmátly mě komentáře....
Eva P.
|21. 3. 2007 11:13
V tomto receptu ho pridavame do testa a potom peceme. Pudink musi byt tekuty (takze ne uplne vychlazeny), aby se dobre s testem promichal a nevznikly hrudky. Vznikne takové hustsi palacinkové testo. Dobrou chut !
NMarta
|21. 3. 2007 10:50
Prosím, ten pudink se přidá do těsta nebo až na těsto? Jsem nějak zmatená.
Eva P.
|21. 3. 2007 07:58
Ja osobne si nejdrive uvarim pudink, potom pripravim testo a pridam jeste teply pudink.Jestli vam staci mezi tim vychladnout, na tom myslim moc nezalezi.Pokusila jsem se poslat i fotku, ale nejak to nejde.
Sísa
|21. 3. 2007 07:23
Já ten uvařený a jen teplý puding polévám na syrové těsto. Zakysanou smetanu sypu jemně skořicí.
Lenka K.
|20. 3. 2007 22:05
puding by měl být takový vlažný...stačí, když v něm udržítě prst, rozhodně by neměl před nalitím na těsto začít tuhnout