Taky jsem ji dnes zkoušela,ale ta je tak suchá,že se člověk málem dusí. Jěště dělám podobnou,tam jsou ingridience stejné akorát tam je 200ml cukru,200ml oleje a jenom 1/2 prášku do pčiva. ;-)
Vůbec se nepovedla :-( ! Aspoň , že tomu psovi chutná , je mi velice líto těch domácích vajíček :'( a všech surovin co jsem do toho nastrkala , ale tak co už všechno nemusí být dobré , ale zklamalo ! :-X :-$ :-( :'(
kdysi jsem takovou bábovku hodně pekla a vždycky jsem do trouby přídávala hrnek s vodou , aby nebyla bábovka tak suchá. Tyto bábovky dost dusí. Kdysi byl recept na obalu pudingu. :-*
:-( opravdu je mi líto, že jsem obětovala vejce, olej i zbytek surovin pro takovou patlaninu...šlo to celé do koše, nedoporučuji péct :-X
Tento recept je poněkud zvláštní. Bábovka je sucha, pulku jsme si schovali jako brousej na nože. Ale psovi chutna. :-( :-( :-(
no to víš ;-) mi ji děláme po stý a povede se vždy :-* :-) ;-)
Zkuste jen půl prášku do pečiva.
Taky mi tento recept přetekl přes formu :-\ tak nevím, v čem jsem udělala chybu, ale jinak bylo těsto chuťově velmi dobré :-)
ted ji pracve dekam a pridala jse do testa nsbilkovi snih tak jsem zvedava =-O =-O
Mám dotaz - v čem dělám chybu? Už jsem vyzkoušela x receptů a bábovka je vždy tekutá a přetéká přes formu :-( :-( :-( :-(
Bábovka je opravdu suchá. Možná hned po upečení je možná fantastická, ale po vystydnutí v krku práší. Puding na zjemnění je jistě fajn, ale asi to nemůže být jen o pudincích.
Bábovka je super! Ještě do ní přidávám nastrouhanou čokoládu a když vystydne, poleju ji polevou.... Hned se po ní zapráší.... :-)
Nejlepsiiiii ;-)
Díky za recept konečně se bábovka podařila super lahodná ,lehká :-)
bábovku dělám podobnou, ale také z 2dl oleje a 2dl cukru, přidám pro chuť citronovou kůru popř. i strouhanou čokoládu a je výborná. Také hodně naběhne a pak trochu spadne, ale není nijak sražená, přístě musím udělat dvě, byla hned pryč
Nechalajsem se inspirovat Luckou a udělala dvojí těsto na mufiny. Do jednoho sem přidala kokos a do druheho kakao.To kokosove se sice neprichytlo ,ale ani nějak nevzešlo a to kakaové se zas vylilo a ještě i přichytilo na formu. Jinak je úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasná ,křehká a sladká moc není a suchá taky ne bo jsem dala do každého těsta po 1dcl cukru i oleje! Tak snad příště mi to vyjde lépe :-))
Tak jsem ji zkoušela a teda nic moc, je to suché a absolutně bez chuti, znám mnoho lepších, ani jsme ji nesnědli. :-(
ja delam podobnou, akorat davam 2dl cukru a 2dl oleje a k tomu 2lžíce kakaa... hned je to lepší
Bábovku znám, manžel z ní nadšenej, já ji sice snědla, ale myslím že znám lepší. Čas od času ji udělám, když budu chtít udělat Honzovi radost :-)
Dnes jsem ji zkoušela upéct. Povedlo se. Ale chuť nic moc. Na mě je z ní moc cítit ten škrob, i po upečení. Nevím, zda by to poleva vylepšila, ale mám ten pocit, že pro mě asi ne.
Dobrý den, taky jsem dělala tuto bábovku, měla jsem tam teda víc oleje a nebyla suchá. Jenže když se pekla, tak pěkně naběhla ale pak z ničeho nic spadla jako, když by okrajem měla ale nebyla vyplněná ze vnitř. Proč? jinak byla moc sladká jak z pudinku karamelového tak z 229g cukru. Měla jsem podobný recept.
Dělala jsem podle vaších rad, které jsem vyčetla a byla skvělá. Manžel si jí pochvaloval. Příště budeme dělat ze dvou druhů pudinků. Daváme 1
Uzasna, krehka, vynikajici!
Právě jsem ochutnala a je opravdu vynikající. Taky jsem pekla ze 2 dcl cukru i oleje, měla jsem strach z té "suchosti" tak jsem přidala pár kousků nakrájených kompotovaných meruněkl, ale ani nebyly potřeba. Pekla jsem sice asi hodinu kolem 150 stupňů, ale bábovka je opravdu vláčná a moc dobrá.
Právě jsem ochutnala a je vynikající... moc dobrá, lepší jsem snad zatím nejedla :) taky jsem pekla ze 2 dcl cukru i oleje, a přidala jsem trochu ovoce (kompotované meruňky), pekla jsem ji sice asi hodinu kolem 150 stupňů, ale byla opravdu vynikající...
Dneska upečeno..VYNIKAJÍCÍ!!! Dala jsem 2dcl oleje a 2dcl cukru a zmizela ještě horká :)))
Je to moc dobré jen po vyklopení mi spadla.Jinak doporučuji!!!!!
Také ji dělám ze 2 dcl cukru a 2 dcl oleje a suchá není vůbec. Je to moje nejoblíbenější bábovka.
Ja ji pecu se 2dcl cukru a 2dcl oleje a tak sucha mi nepripada;-)
Bohužel, musím se přidat k negativním komentářům...bábovka je skutečně moc suchá... a je v ní hodně cítit kypřící prášek...zajímavý recept, ale výsledek tedy zklamal:(
Dělám těsto téměř stejné a mouka není ¨zapotřebí...nahradí ji ty pudinkové prášky.Navíc těsto chutná pokaždé jinak,když ke třem vanilkovým pudinkům přidáte ten poslední jiný...jakýkoliv:o))Je to moc dobré a vláčné:o))
a kde je nějaká mouka?
nic moc.
Je opravdu dost suchá :-(
Udělala jsem místo bábovky mufinky. Během dvou hodin zmizely. Opravdu moc dobré. Mufinky neměly chybu.
Tak dneska se na tu bábovku vrhbu, tak uvidíme co z toho vyleze!!!
Ahoj! Tuto bábovku jsem poprvé upekla z karamelového pudinku. Nebyla špatná, ale jak psal Martin - suchá. Dneska jsem koupila 2 jahodové a 2 čokoládové pudinky. Udělala jsem nejprve "těsto" z čokoládového pudinku a potom z jahodového. Oleje jsem celkem použila asi 110 ml. Do každé těstové dávky jsem navíc přidala panáka vaječného likéru. Bábovka je vláčná a má úžasnou chuť. Jinak paní Věrce děkuji za super rychlý a jednoduchý recept.
Je dobrá, ale chuťově to připomíná spíš korpus na piškotový dort než babovku:-)
Babovka je dobrá, ale pro mě moc suchá jinak příprava rychlá
Bábovka je vynikající. Voňavá, jemná. Uleželou ji ale neochutnáme. Ihned se snědla. Přidala jsem i ty rozinky namočené v rumu, klesly na dno, ale i bez nich bude bábovka určitě vynikající.
Bábovka je moc, moc dobrá. Měla jsem zbytek čokoládové polevy .- asi 4 lžíce - tak jsem ji tam rozpuštěnou zamíchala a bylo to výborné. Je opravdu jednoduchá, rychlá, nejlepší je však druhý den. Proto je dobré ji upéct večer, aby se nesnědla a předložit ji rodině až druhý den.
Moooc dobrá! Rychlá a jednoduchá. Vůbec nebyla přeslazená, naopak si ji naše holky cukrovaly. Krásně naběhla a zůstala nadýchaná! Byla jí plná velká forma. Dělala jsem vanilkovou, ale už mám zálusk na banánovou. Určitě by vanilkovou nezkazily rozinky namočené v rumu (nebo čaji - pro děti) :) Dávám za 1!
Olej vmíchejte do vyšlehaných vajíček, zapomněla sem napsat v postupu přípravy
Ten olej je na vymazani,nebo se pridava do testa - kdy???Prosim poradte.
Pro všechny, kdo jí chtějí prubnout - 1) dejte méně cukru! Pekla jsem z vanilkového pudinku a bylo to extra moc sladké, bohatě by stačila půlka, ne-li ještě méně. 2) pečte velice velice pozvolna, v el. troubě i pod 150°C. Já pekla na 180 a bábovku jsem lžící honila v celém spotřebiči a 3) těsto hodně naběhne - s tím také počítejtě. Ideálně použít silikonovou formu, těsto se špatně vyklápí. To je asi tak všechno z mých dnešních pečících poznatků. Papa:)
Chcem sa spýtať, či je tej hmoty na bábovku dosť a či je po upečení pekná vysoká? Ja mám totiž dosť veľkú bábovkovú formu, tak či to nemám robiť radšej z jeden a pol dávky.
tento recept pouzivam a musim vrele doporucit. Kde jste na nej prisla?? Ja ho podedila od maminky:)dikyParizkova
sice nebvím při jaké teplotě pict ale snad to nejak dopadne
formu klasicky vymažu tukem (máslem nebo sádlem) a vysypu hrubou moukou.
Čím se má vysypat ta forma - taky škrobem nebo moukou ?