• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky ze sardelky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky ze sardelky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      ks hovězí maso naklepat
    • mleté maso - míchané
    • 1
      ks sardelová pasta
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • uzený špek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a přidáme špek na kousky. Ptáčky vložím a osmažím, poté podleju vodou, aby bylo maso potopené, vařim do měkka, pak přidám nastrouhanou zeleninu na jemno a vařím půl hodiny. Osolím, opepřím a zahustím hladkou moukou a vodou. Provařím, naleju smetanu a dodám zakysanou smetanu. Provařím asi 5 minut. Hotovo, chutově je to podobný svíčkové, ale luxusní svíčkové. Přříloha hous. knedlík. brou chut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 10. 12. 2011 15:30

    ještš dodám že když náhodou zbyde mletá nápln dělám válečky a ty přidám k ptáčkům do hrnce :-\

  • iva | 10. 12. 2011 04:57

    Simčo S mleté se smícha se sardelkou nesolit pasta je samo o sobě slaná dost může se dát trocha pepře vše se pořádně promíchá a pak dám silnější vrstvu směsi na rozklepaný plát masa a balí jako klas.ptáček za zkoušku to stojí je to rodinný recept který dělala moje prababi a je oblíben :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 29. 11. 2011 07:54

    Jestli tomu dobře rozumím, tak se ten naklepaný plát hovězího potře mlatým mix se sardelkou, jo? Tato informace trochu v receptu chybí, jinak výsledná chuť může být výborná, Já moc z hovězího nevařím, ale toto mne láká zkusit... pokud se k tomu odhodlám, tak foto dodám.....

  • Iva | 9. 11. 2011 18:38

    obrázek bohužel nemám je to recept ještě co vařila moje prababi a dost ho děláme zkus te to stojí to zato pak písněte O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Ostatní Hovězí Mleté Zálivky a omáčky Leden Únor Březen Duben Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Malý celer Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Sardelová pasta Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
60
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
56
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
Puding s chia semínky a pomerančem
Puding s chia semínky a pomerančem
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact