• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky ze sardelky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky ze sardelky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      ks hovězí maso naklepat
    • mleté maso - míchané
    • 1
      ks sardelová pasta
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • uzený špek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a přidáme špek na kousky. Ptáčky vložím a osmažím, poté podleju vodou, aby bylo maso potopené, vařim do měkka, pak přidám nastrouhanou zeleninu na jemno a vařím půl hodiny. Osolím, opepřím a zahustím hladkou moukou a vodou. Provařím, naleju smetanu a dodám zakysanou smetanu. Provařím asi 5 minut. Hotovo, chutově je to podobný svíčkové, ale luxusní svíčkové. Přříloha hous. knedlík. brou chut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 10. 12. 2011 15:30

    ještš dodám že když náhodou zbyde mletá nápln dělám válečky a ty přidám k ptáčkům do hrnce :-\

  • iva | 10. 12. 2011 04:57

    Simčo S mleté se smícha se sardelkou nesolit pasta je samo o sobě slaná dost může se dát trocha pepře vše se pořádně promíchá a pak dám silnější vrstvu směsi na rozklepaný plát masa a balí jako klas.ptáček za zkoušku to stojí je to rodinný recept který dělala moje prababi a je oblíben :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 29. 11. 2011 07:54

    Jestli tomu dobře rozumím, tak se ten naklepaný plát hovězího potře mlatým mix se sardelkou, jo? Tato informace trochu v receptu chybí, jinak výsledná chuť může být výborná, Já moc z hovězího nevařím, ale toto mne láká zkusit... pokud se k tomu odhodlám, tak foto dodám.....

  • Iva | 9. 11. 2011 18:38

    obrázek bohužel nemám je to recept ještě co vařila moje prababi a dost ho děláme zkus te to stojí to zato pak písněte O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Ostatní Hovězí Mleté Zálivky a omáčky Leden Únor Březen Duben Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Malý celer Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Sardelová pasta Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
17
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
Puding s chia semínky a pomerančem
Puding s chia semínky a pomerančem
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact