Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a přidáme špek na kousky. Ptáčky vložím a osmažím, poté podleju vodou, aby bylo maso potopené, vařim do měkka, pak přidám nastrouhanou zeleninu na jemno a vařím půl hodiny. Osolím, opepřím a zahustím hladkou moukou a vodou. Provařím, naleju smetanu a dodám zakysanou smetanu. Provařím asi 5 minut. Hotovo, chutově je to podobný svíčkové, ale luxusní svíčkové. Přříloha hous. knedlík. brou chut
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
iva
|10. 12. 2011 15:30
ještš dodám že když náhodou zbyde mletá nápln dělám válečky a ty přidám k ptáčkům do hrnce :-\
iva
|10. 12. 2011 04:57
Simčo S mleté se smícha se sardelkou nesolit pasta je samo o sobě slaná dost může se dát trocha pepře vše se pořádně promíchá a pak dám silnější vrstvu směsi na rozklepaný plát masa a balí jako klas.ptáček za zkoušku to stojí je to rodinný recept který dělala moje prababi a je oblíben :-[
Jestli tomu dobře rozumím, tak se ten naklepaný plát hovězího potře mlatým mix se sardelkou, jo? Tato informace trochu v receptu chybí, jinak výsledná chuť může být výborná, Já moc z hovězího nevařím, ale toto mne láká zkusit... pokud se k tomu odhodlám, tak foto dodám.....
Iva
|9. 11. 2011 18:38
obrázek bohužel nemám je to recept ještě co vařila moje prababi a dost ho děláme zkus te to stojí to zato pak písněte O:-)