• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky ze sardelky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky ze sardelky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      ks hovězí maso naklepat
    • mleté maso - míchané
    • 1
      ks sardelová pasta
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • uzený špek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a přidáme špek na kousky. Ptáčky vložím a osmažím, poté podleju vodou, aby bylo maso potopené, vařim do měkka, pak přidám nastrouhanou zeleninu na jemno a vařím půl hodiny. Osolím, opepřím a zahustím hladkou moukou a vodou. Provařím, naleju smetanu a dodám zakysanou smetanu. Provařím asi 5 minut. Hotovo, chutově je to podobný svíčkové, ale luxusní svíčkové. Přříloha hous. knedlík. brou chut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 10. 12. 2011 15:30

    ještš dodám že když náhodou zbyde mletá nápln dělám válečky a ty přidám k ptáčkům do hrnce :-\

  • iva | 10. 12. 2011 04:57

    Simčo S mleté se smícha se sardelkou nesolit pasta je samo o sobě slaná dost může se dát trocha pepře vše se pořádně promíchá a pak dám silnější vrstvu směsi na rozklepaný plát masa a balí jako klas.ptáček za zkoušku to stojí je to rodinný recept který dělala moje prababi a je oblíben :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 29. 11. 2011 07:54

    Jestli tomu dobře rozumím, tak se ten naklepaný plát hovězího potře mlatým mix se sardelkou, jo? Tato informace trochu v receptu chybí, jinak výsledná chuť může být výborná, Já moc z hovězího nevařím, ale toto mne láká zkusit... pokud se k tomu odhodlám, tak foto dodám.....

  • Iva | 9. 11. 2011 18:38

    obrázek bohužel nemám je to recept ještě co vařila moje prababi a dost ho děláme zkus te to stojí to zato pak písněte O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Ostatní Hovězí Mleté Zálivky a omáčky Leden Únor Březen Duben Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Malý celer Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Sardelová pasta Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

85
Bábovkový dort
Bábovkový dort
43
Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek
Čokoládovo-ořechová…
36
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
34
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
27
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
Puding s chia semínky a pomerančem
Puding s chia semínky a pomerančem
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact