• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 6
      plátek anglická slanina
    • 1
      kg telecí kýta
    • 1
      lžička kmín
    • 70
      g špek
  • Noky
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce petrželka
    • 200
      g krupice

Postup přípravy receptu

1
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
2
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a pečlivě prohněťte. Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Z jedné strany je lehce potřete částí hořčice. Na každý plátek položte plátek slaniny, pak váleček mletého masa. Plátky masa zaviňte a sepněte špejlí. Závitky naskládejte do pekáčku. Lehce podlijte vodou, zaklopte a v troubě rozehřáté na 180 °C duste doměkka.
3
Na noky smíchejte vejce s krupicí, petrželkou a špetkou soli a směs nechte v pokojové teplotě rozležet, asi 10 minut. Pak lžící vykrajujte noky a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 10 minut a nechte okapat na cedníku.
4
Měkké ptáčky vyndejte z pekáče. Do výpeku nasypte cibuli nasekanou nadrobno a špek nakrájený na kousky a restujte dozlatova. Pak přidejte kmín, zbylou lžíci hořčice a mouku a krátce orestujte. Zalijte vodou a vařte 15 minut. Do omáčky vraťte závitky a krátce je prohřejte. Servírujte s krupicovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s krupicovými noky

Zeleninová polévka s krupicovými noky

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Kmín Krupice Pepř mletý Petrželka Špek Sůl Telecí kýta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

31
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
9
Husí prsa s nádivkou
Husí prsa s nádivkou

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky ze sardelky
Ptáčky ze sardelky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
  • Recepty.cz
  • Ptáčky z telecího s krupicovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact