• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 6
      plátek anglická slanina
    • 1
      kg telecí kýta
    • 1
      lžička kmín
    • 70
      g špek
  • Noky
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce petrželka
    • 200
      g krupice

Postup přípravy receptu

1
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
2
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a pečlivě prohněťte. Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Z jedné strany je lehce potřete částí hořčice. Na každý plátek položte plátek slaniny, pak váleček mletého masa. Plátky masa zaviňte a sepněte špejlí. Závitky naskládejte do pekáčku. Lehce podlijte vodou, zaklopte a v troubě rozehřáté na 180 °C duste doměkka.
3
Na noky smíchejte vejce s krupicí, petrželkou a špetkou soli a směs nechte v pokojové teplotě rozležet, asi 10 minut. Pak lžící vykrajujte noky a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 10 minut a nechte okapat na cedníku.
4
Měkké ptáčky vyndejte z pekáče. Do výpeku nasypte cibuli nasekanou nadrobno a špek nakrájený na kousky a restujte dozlatova. Pak přidejte kmín, zbylou lžíci hořčice a mouku a krátce orestujte. Zalijte vodou a vařte 15 minut. Do omáčky vraťte závitky a krátce je prohřejte. Servírujte s krupicovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s krupicovými noky

Zeleninová polévka s krupicovými noky

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Kmín Krupice Pepř mletý Petrželka Špek Sůl Telecí kýta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

95
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky ze sardelky
Ptáčky ze sardelky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
  • Recepty.cz
  • Ptáčky z telecího s krupicovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact