• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 6
      plátek anglická slanina
    • 1
      kg telecí kýta
    • 1
      lžička kmín
    • 70
      g špek
  • Noky
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce petrželka
    • 200
      g krupice

Postup přípravy receptu

1
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
2
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a pečlivě prohněťte. Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Z jedné strany je lehce potřete částí hořčice. Na každý plátek položte plátek slaniny, pak váleček mletého masa. Plátky masa zaviňte a sepněte špejlí. Závitky naskládejte do pekáčku. Lehce podlijte vodou, zaklopte a v troubě rozehřáté na 180 °C duste doměkka.
3
Na noky smíchejte vejce s krupicí, petrželkou a špetkou soli a směs nechte v pokojové teplotě rozležet, asi 10 minut. Pak lžící vykrajujte noky a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 10 minut a nechte okapat na cedníku.
4
Měkké ptáčky vyndejte z pekáče. Do výpeku nasypte cibuli nasekanou nadrobno a špek nakrájený na kousky a restujte dozlatova. Pak přidejte kmín, zbylou lžíci hořčice a mouku a krátce orestujte. Zalijte vodou a vařte 15 minut. Do omáčky vraťte závitky a krátce je prohřejte. Servírujte s krupicovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s krupicovými noky

Zeleninová polévka s krupicovými noky

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Kmín Krupice Pepř mletý Petrželka Špek Sůl Telecí kýta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

110
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
49
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky ze sardelky
Ptáčky ze sardelky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
  • Recepty.cz
  • Ptáčky z telecího s krupicovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact