králíčí stehna
zadní - vykostěná (dle počtu strávníků)
hořčice
sůl
pepř mletý
šunka
párky
nebo klobása
vejce
špek
kousek
nakládané okurky
sádlo
cibule
polohrubá mouka
smetana
sterilovaný hrášek
naložené papriky
červená
Postup přípravy receptu
1
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek špeku, zavineme a omotáme nití.
2
Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme ptáčky a necháme vydusit, pak zalijeme vodou a dusíme do měkka (v papiňáku stačí 1/2 hod.). Zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve smetaně. Ptáčky přendáme do jiného kastrolu a omáčku na ně přecedíme.
3
Podáváme s knedlíky.
4
Na roládky: maso naklepeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a rozprostřeme vejce (udělané na míchanici), posypeme sterilovaným hráškem, přidáme sterilovanou červenou papriku, zavineme a spojíme jehlou, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, můžeme ještě navrch osolit a okmínovat, podlijeme trochou vody a pečeme do měkka.
5
Podáváme s rýží, nebo bramborem a tatarskou omáčkou.