• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jestliže patříte mezi milovníky ryb, pak určitě vyzkoušejte tento recept na pstruhy s chřestem a rajčatovou salsou. Jemné rybí maso provoněné bylinkami tvoří s přidanou zeleninou dokonalou harmonii chutí, kterou si zamilujete od prvního sousta.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi
    • 4
      ks citron
    • 3
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 1
      svazek petrželka velký
    • 1
      svazek tymián malý
    • olivový olej
    • 400
      g cherry rajčátka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      svazek chřest
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká kolečka. Břišní dutinu každé ryby osolte, vložte do ní plátek másla, kolečka citronu, šalotky a několik snítek petrželky a tymiánu. Do kůže ryby vetřete trochu soli a oleje, položte na ni bylinky (asi hrst petrželky si ponechte do salsy), pár koleček citronu a omotejte ji provázkem, aby vše drželo pohromadě.

RADA: Mytí šalotky

2
Pstruhy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 30 minut při 180 °C. Na posledních 5 minut přidejte na plech polovinu rajčat zakápnutých olejem.
3
Mezitím připravte salsu. Zbylá rajčata, šalotku a petrželku nasekejte nadrobno. Přidejte 1–2 lžíce oleje, šťávu z poloviny citronu, ocet, osolte, opepřete a promíchejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Chřestu odlomte dřevnaté konce, svažte ho provázkem a dejte do širšího hrnce s vroucí vodou. Vařte 3–4 minuty, vylovte a prudce zchlaďte proudem ledové vody, tím zastavíte zbytkový var. Chřest podávejte s pečenými pstruhy, rajčaty a salsou, vše je dobré zakápnout citronem a podle chuti dosolit.

RADA: Nahořklý chřest

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s žampiony

Pstruh s žampiony

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Chřest Citron Máslo Olivový olej Petrželka Pstruzi Šalotka Sůl Tymián Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

159
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
58
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
55
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
51
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
44
Pangas v sýrovo-smetanové omáčce
Pangas v sýrovo…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První zpověď o jejich lásce! A slova o společném bydlení

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První zpověď o jejich lásce! A slova o společném bydlení

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s žampiony
Pstruh s žampiony
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact