• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jestliže patříte mezi milovníky ryb, pak určitě vyzkoušejte tento recept na pstruhy s chřestem a rajčatovou salsou. Jemné rybí maso provoněné bylinkami tvoří s přidanou zeleninou dokonalou harmonii chutí, kterou si zamilujete od prvního sousta.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi
    • 4
      ks citron
    • 3
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 1
      svazek petrželka velký
    • 1
      svazek tymián malý
    • olivový olej
    • 400
      g cherry rajčátka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      svazek chřest
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká kolečka. Břišní dutinu každé ryby osolte, vložte do ní plátek másla, kolečka citronu, šalotky a několik snítek petrželky a tymiánu. Do kůže ryby vetřete trochu soli a oleje, položte na ni bylinky (asi hrst petrželky si ponechte do salsy), pár koleček citronu a omotejte ji provázkem, aby vše drželo pohromadě.

RADA: Mytí šalotky

2
Pstruhy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 30 minut při 180 °C. Na posledních 5 minut přidejte na plech polovinu rajčat zakápnutých olejem.
3
Mezitím připravte salsu. Zbylá rajčata, šalotku a petrželku nasekejte nadrobno. Přidejte 1–2 lžíce oleje, šťávu z poloviny citronu, ocet, osolte, opepřete a promíchejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Chřestu odlomte dřevnaté konce, svažte ho provázkem a dejte do širšího hrnce s vroucí vodou. Vařte 3–4 minuty, vylovte a prudce zchlaďte proudem ledové vody, tím zastavíte zbytkový var. Chřest podávejte s pečenými pstruhy, rajčaty a salsou, vše je dobré zakápnout citronem a podle chuti dosolit.

RADA: Nahořklý chřest

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s žampiony

Pstruh s žampiony

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Chřest Citron Máslo Olivový olej Petrželka Pstruzi Šalotka Sůl Tymián Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Poslední sledované recepty

49
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
40
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
32
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s žampiony
Pstruh s žampiony
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact