• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Napište svůj komentář k receptu

Pstruzi na klacku a brambory v popelu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lahodní pstruzi s tymiánem opečení ideálně na klacku nad rozpálenými uhlíky. Jejich maso zakápnuté citronovou šťávou a dýňovým olejem chutná báječně. Dejte si k nim brambory, které stylově upečete v horkém popelu.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruh
    • 8
      snítka tymián
    • slunečnicový olej na grilování
    • olej dýňový, k podávání
    • 2
      ks citron
    • 1
      kg brambory malé, varný typ A
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ryby potřete olejem, do břišní dutiny vložte tymián a osolte. Každou rybu napíchněte za hlavou na klacek. Ten pak upevněte šikmo nad rozpálenými uhlíky. Opékání středně velkého pstruha trvá asi 5 až 10 minut po každé straně. Hotovou rybu pokapejte dýňovým olejem a citronovou šťávou. Podávejte s řepovou omáčkou.

RADA: Jak připravit české ryby

2
Vyberte brambory stejné velikosti a zahrabejte je do horkého popela. Nechte je péct asi 1 a půl hodiny.
3
Tip: Ryby můžete připravit i na rozpáleném grilu nebo na pánvi.

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Olej Pepř mletý Pstruh Slunečnicový olej Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Svařák

Svařák

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

27
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
17
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pstruh s mandlemi II.
Pstruh s mandlemi II.
Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s žampiony
Pstruh s žampiony
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Pstruzi na klacku a brambory v popelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact