Rozmrazené pstruhy osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pokapeme citronovou šťávou a na oleji po obou stranách opékáme doměkka. Oloupané mandle rozsekáme nahrubo a na másle dozlatova osmahneme.
2
Upečené pstruhy rozdělíme na talíře a posypeme mandlemi. Z pánve slijeme olej, přidáme máslo, ve kterém jsme osmahly mandle a nalijeme na pstruhy. Zdobíme petrželkou a dílkem citronu.
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zeleninový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana Bugárová
|19. 3. 2006 16:23
Pstruh na mandliak je jednoducho super jedlo, velmi ho mam rada. Dakujem za recept
Zdena z JM
|27. 2. 2006 10:59
Jednoduché,rychlé a přitom sváteční a velmi dobré jídlo.Dávám za 1.
Ivo Loyda
|19. 9. 2005 14:53
Místo sekaných mandlí lze se stejným pracovním postupem použít mandlových plátků (strouhané mandle), které koupime hotové. Dosáhneme zase jiného vzhledu hotového pokrmu.