• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh po Kanadsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh po Kanadsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh menší
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek utřený
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,25
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i zvenčí. Větší, mělkou zapékací nádobu vymasti dobře olejem, naskládej do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela hlava jednoho vedle ocasu druhého. V mističce rozmíchej vidličkou česnek, pepř a brusinky a potři touto směsí ryby. Ve stejné mističce rozšlehej vidličkou sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřej máslo a osol je. Pstruhy hodně pokapej asi polovinou másla a zapeč v troubě na 5 minut. Vytáhni z trouby, nech asi minutu stát a potom přelej sójovou omáčkou s citronem. Vrať do trouby a peč ještě 10-12 minut (podle velikosti ryby). Během pečení často pokapávej máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi vidlička projede jako máslem. Tento pokrm dej na stůl v nádobě, ve které se pekl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 18. 1. 2016 08:48

    Dokonalé! Dělala jsem 3 pstruhy, ingredience jsem co do množství dávala od oka (spíš vice než podle receptu) a bylo to výborné! Nechala jsem nejdřív ryby s brusinkami a česnekem asi 4 hodiny naložené a potom hned do trouby. Jako přílohu opečené brambory, dalo by se jíst se salátem, chlebem nebo jen samotné ;)

  • abygail | 25. 1. 2014 13:02

    Vynikající nenásilná chuť....ale asi sem někde udělal chybu. Strašně to plavalo v omáčce, tím pádem se ryba neudělala z druhé strany. Proto jsem dal "2", protože v recepisu mi chybí, že se ryba má obrátit, aby se opekla i z druhé strany??!! Dále jsem dal malou nádobu a neodstřihl ocasní ploutev (přilepila se na stěnu a při otáčení... :'( .), takže až udělám podruhé, poučím se a bude lépe! ;-)

  • TerryV | 30. 12. 2012 14:00

    Vynikající recept, další skvělá úprava pstruha. Určitě budu dělat znova ;-)

  • Vejmitsch | 3. 10. 2011 17:17

    už dělám poněkolikáté a doporučuji. vždy dělám dva zároveň bez přílohy

  • Petra Došková | 7. 4. 2009 08:11

    Vynikajicí! Zajímavá kombinace brusinek a česneku. Dovedla bych si představit i jiné maso, nejen rybu. Z obědu zůstalo jen pár kostiček. Na brusinkách jsem taky nešetřila a vyplatilo se. Chválím a dávám za jedna :-) PD

  • Lenka Hrábková | 30. 1. 2009 13:26

    Velmi dobré! Chce to ale opravdu použít čerstvou nemraženou rybu, na její chuti v tomto receptu velmi záleží.

  • bara | 13. 4. 2008 16:22

    Vyborne, dala jsem vice brusinek podle komentare od nejmila, bylo dneska k nedelnimu obedu. Lehke a vyborne, urcite budu delat zase.

  • Andromeda | 11. 3. 2008 11:32

    O víkendu jsem pstruh dělala a moc nám chutnal, moc zajímavé s tou sojovou omáčkou, takové šťavnaté a brusinky se pěkně nasákly. SUPER. Jako přílohu jsem dělala salát z rukoly a rajče, okurka, mrkev - velmi lehká a zdravá kombinace. Určitě zopakujeme

  • nejmil | 21. 1. 2007 15:44

    Moc chutný pstruh, jen radím brusinkovou omáčkou nešetřit, hlavně uvnitř ryby, není nijak násilná a velmi dobře ochutí. Osobně bych ji použil více, než doporučuje recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Pstruh Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne

Zajímavé články

4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
AHA.cz Nedvěd se už s jinou neskrývá! Oznámení rozchodu s Rolins na spadnutí

Nedvěd se už s jinou neskrývá! Oznámení rozchodu s Rolins na spadnutí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy 10 módních ohlédnutí za princeznou Dianou: Které outfity jí slušely nejvíce?

10 módních ohlédnutí za princeznou Dianou: Které outfity jí slušely nejvíce?

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Oslava Nedvěda bez Rolins, ale s jinou kráskou: První slova Dary!

Oslava Nedvěda bez Rolins, ale s jinou kráskou: První slova Dary!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact