• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh na tokajském víně
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh na tokajském víně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh na tokajském víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh
    • 1
      ks citron
    • 750
      ml tokajské víno
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka rozmarýn
    • 3
      ks hřebíček pomletý
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka šafrán
    • 0,50
      lžička škrobová moučka
    • 1
      dl sladká smetana
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka kopr

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby potom vyjmeme, zakryjeme alobalem a odložíme do tepla.
2
Vývar propasírujeme přes sítko, trochu povaříme, zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruhy podáváme polité omáčkou a ozdobené koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Pstruh plněný česnekem

Pstruh plněný česnekem

Pstruh na rajčatech

Pstruh na rajčatech

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Metelka | 23. 7. 2011 15:40

    Použil jsem suchý Furmint - výsůedek viz fotografie . celkově bych řekl, že estetický dojem převažova nad chuťovým, shoduji se s názorem, že škoda ryby i vína :-)

  • har | 21. 6. 2011 13:59

    Autorka by měla opřesnit jaký druh tokajského vína použila. Je to poměrně zásadní otázka protože tokajská vína mají široký rozsah, od suchých až po sladká. Osobně bych použil sladké Aszu ale upozorňuji je poněkud dražší, nešel bych do víc jak tříputnového. Jinak bych doporučil ze silnějších plátků anglické slaniny osmažit hřebínky a ty potom pklást na ryby tím se obohatí chuť pokrmu.

  • Hana Krupková | 25. 8. 2009 08:56

    Tento recept mi přišel zajímavý, tak jsem ho uvařila přesně podle návodu a musím říct, že nám to vůbec nechutnalo. Asi tam bylo moc vína, protže to bylo celé takové kyselé a divné chuti. Byla jsem dost zklamaná. Škoda pstruha i vína. Už to dělat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Citron Hřebíček Kopr Máslo Muškátový květ Pstruh Rozmarýn Šafrán Škrobová moučka Sladká smetana Sůl Tokajské víno Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Club Sandwich

Club Sandwich

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

112
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
96
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
50
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
41
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem…
26
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na oříškách
Pstruh na oříškách
Pstruh na rajčatech
Pstruh na rajčatech
Pstruh plněný česnekem
Pstruh plněný česnekem
Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Pstruh s bylinkovou krustou
Pstruh s bylinkovou krustou
  • Recepty.cz
  • Pstruh na tokajském víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact