Ryby byly vynikající a protože nás bylo sedm a bylo by zdlouhavé smažit je na víckrát, pekli se spolu dohromady na dvěstě v troubě asi půl hodiny. Paráda.
Byly výborný <3 <3
važení lidičky škrábete šupiny
jde to na kmíně v troubě na pekáči ale je lepší ho nechat alespoň hodinu nasoleného a posypaného kmínem
Vynikající. Kmín zajistil rybě velmi příjemnou chuť.
dokonale jidlo, rychle a troufam si rict, ze i zdrave, protoze dneska se uz maslo opet uznava a ceni
Vynikajici ryba. Dekuji.
Hodně dobrý žrádlo ;-)
je do velka libustka O:-)
Kupte si lodnu,odělejte pod ní oheň a bude to zábava a žrádýlko pro celou obec :-D
jo ale co mám dělat když mám pstruha 70 cm a 2,5 kg (chci ho udělat v celku) :-\
Děkuji za recept. Byla to velká delikatesa.
Vynikající ryba zvládnutá absolutní amatérkou!!!!
A jéje, zase jeden z těch, kdo nejlépe vědí, co je zdravé a co vůbec ne. Jste jak pan docent, doktor (a já nevím, co měl ještě za tituly) Hejda. Ten kdysi dávno v rozhlase radil , co je zdravé a co ne. Když bylo másla na trhu nedostatek, tak máslo zdravé nebylo a na vše doporučoval používat umělé tuky, když byl másla přebytek, máslo byl ten nejzdravější tuk a vše by se mělo dělat na jenom na másle.
já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*
já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*
skvele
a co prepustene maslo?
Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)
Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)
Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.
Chtělo by to nejdřív dobře číst než člověk vypustí hlouposti s převody. :-\
Recept výborný, jen pan Mirek by měl pozorněji číst, v receptu je uvedeno 30g (gramů), ne dkg (deka).Dobrou chuť
V rámci úspory nádobí při kempování je to recept ideál.A navíc výbornej.Dík :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))
Dobry den, jen na okraj, recept dobry jen ty prevody! Loni jsem podle podobneho receptu delal kavasaky(a lzice tam nebyly). Tady je aspon napsano ze 30dkg = polevkova lzice tak se clovek zorientuje. Jinak deka je deste, v kilu je 100dkg to znamena ze podle receptu by se melo na recept pouzit 1/3kg, tedy 333g. Coz by dopadlo jako ty moje lonske kvasaky ktere jsou nalozene v soli a nekvasi.
Hodně laciný jídlo. Chutná jak hovno.... :-$
Jo, to by byl pstruh v kmínu. :-D :-P
Ten kmín je asi opravdu chyba :-) Pstruha milujeme, výborné jídlo, jenom ten na té hlavní fotce vypadá dost odpudivě :-$
Prostě perfektní. Doporučuji podávat jen s bagetkou. Už jsem ho dělala i s bramborama, ale bagetkou nám pstruh chutnal ještě víc.
Sakra deset pytlíků kmínu na dva pstruhy a u nás v albertu jich mají jenom osm :-\
30dkg kmínu. To mě pobavilo ;-) ;-)
Skvělé a přitom tak jednoduché. Už dlouho jsem si tak nepochutnala, děkuji.
:-D
Pstruh patří mezi jednu z našich nejoblíbenějšch ryb a tahle úprava je famózně jednoduchá a chutná. :-) Za léta strávená s vášnivým rybářem už ho umím na talíři odkostit tak, že se ho nebojím předložit i dětem. :-)
Jak už tu bylo psáno několikrát, množství 30 dkg se vztahuje k rybě, ne ke kmínu! Tedy 30 dkg ryby a 1 polévková lžíce kmínu. Kdybyste tak, Antone, nejdříve pořádně četl... :-))
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (30dkg) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit, vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby. K máslu můžeme přidat lžíci oleje, aby se nepřepalovalo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 30dkg kminu na 1 rybu???????Snad na 100 kg ryb.....
Reaguji na Petra,těch 30 dkg je váha pstruha a na tuto váhu je zapotřebí polévkoná lžíce.Recept je prima
Pstruzi byli eňoňůňo a určitě nebyli naposled <:-)
:-D to kvantum kmínu je doufám překlep :-*
No parada byl jsem v Pensilvanii na Delaware rece a chytl duhace.No na kmine byl primo uzasnej a to hlavne proto ze jeste predchvili plaval ve vode.No cersvi je cerstvi to se neda z kupnim z farem vubec srovnat.Tak diky za recept a hlavne nezapomente vychutnat "licka" ty jsou na halibutech,pstruzich a platyzech to nejlepsi
Ahoj kuchaříci, tak pstruh už se smaží, už se mě sbíhají sliny....nedávno jsem měl v jedné hospůdce Pstruha a ten byl tak vynkající že tu zkouším doma...Víť :-) a
Stara klasika, u nas casto byvala na taliri, tata mel rad ryby, dnes jsem si to pripomel a je to proste jednoduche a genialni. Kmin je pomerne malo pouzivany v jinych kuchynich sveta, pritom je uzasny.
Pstruhy na másle musím brzy zopakovat, kmín výborně máslo ochutil a s chlebíkem, no nemám slov!
NEMA CHYBU, HOTOVY ZAZRAK CHUTI, SUPERMNAMOZNI <:-)
přečti si to znova a lépe
Velice chutná a jemná úprava pstruha, na grilu také určitě zkusím. 30 dkg ryby a lžíce kmínu, pro Vladku.
toto vypadá spíše jako kmín se pstruhem :-) 30 dkg kmínu je trochu moc, ne?
Na grilu jsou opravdu bááááječné, doporučuji :-P ;-) .
To je nějaká ptákovina?Tolik kminu....ha-ha...
zkuste je dát na gril a zítra jdete koupit další 8-) :-D
Milujeme ryby a tohle bylo opravdu luxusní. Jemně kořeněná chuť nás nadchla a opakovat budeme často. Určitě vyzkoušíme i na grilu. Děkuji za super recept. Jarmila
Toto je nejchutnější úprava pstruhů jakou znám,protože nenaruší chuť ryby.Vřele doporučuji,je to lahůdka 8-)
Klasika je klasika, moc děkuji za recept! :-))
Dobré, rychlé...jen se mi ti pstruzi nevešli na pánev, tak se to trochu hůř smažilo. Ale jinak fajn.
Je jasné, že těmi 30 dkg mysleli váhu ryby a ne kmínu. Sapienti sat. Jinak je to klasika a to vynikající.
Pamatuji si z detstvi, tatinek jako vasnivy rybar nosil pstruhy celkem casto a maminka je delala stejnym zpusobem, jenom je pekla v remosce. Na belice pridavala jeste cesnek a pokazde to byla dobrota. Kminu vzdy davala od oka....(: Zavisi na chuti....
Teď to čtu ještě jednou... na 30 deka ryby tedy na cca 300 gramovou porci ryby Jiří používá rovnou lžíci kmínu.
30 dkg kmínu by bylo více jak 10 balíčků ;-)
Majka Rončáková - já tedy kmín nikdy nevážím, jelikož ho milujeme a dávám ho hodně. konkrétně zde pořádně posypu.Ale jednou to fakt zvážím (myšleno bez ironie!!!!)kolik kmínu tam vlastně cpu, ještě že je zdravý
Nemá být náhodou množství kmínu 30g?
Znám, dělám a mňam