• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pstruh na másle s kmínem
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh na másle s kmínem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 131
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pstruh Množství dle počtu osob
    • sůl
    • kmín
    • máslo
    • 3
      lžíce olej 2 -

Postup přípravy receptu

1
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit s olejem (zabrání přepalování másla), vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Máslový candát s kmínem a česnekem

Máslový candát s kmínem a česnekem

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Košnar | 28. 4. 2017 17:14

    Ryby byly vynikající a protože nás bylo sedm a bylo by zdlouhavé smažit je na víckrát, pekli se spolu dohromady na dvěstě v troubě asi půl hodiny. Paráda.

  • Kačenka | 30. 1. 2017 17:44

    Byly výborný <3 <3

  • MARIE | 15. 1. 2017 16:53

    važení lidičky škrábete šupiny

  • Danko | 24. 12. 2016 12:46

    jde to na kmíně v troubě na pekáči ale je lepší ho nechat alespoň hodinu nasoleného a posypaného kmínem

  • František Kubelka | 15. 10. 2016 17:21

    Vynikající. Kmín zajistil rybě velmi příjemnou chuť.

  • aladin | 27. 8. 2016 16:30

    dokonale jidlo, rychle a troufam si rict, ze i zdrave, protoze dneska se uz maslo opet uznava a ceni

  • Donatova | 9. 7. 2016 21:23

    Vynikajici ryba. Dekuji.

  • Petr | 19. 3. 2016 11:47

    Hodně dobrý žrádlo ;-)

  • catwomen | 12. 3. 2016 18:17

    je do velka libustka O:-)

  • Janka Bartošová | 26. 2. 2016 15:24

    Kupte si lodnu,odělejte pod ní oheň a bude to zábava a žrádýlko pro celou obec :-D

  • Matěj | 13. 2. 2016 21:10

    jo ale co mám dělat když mám pstruha 70 cm a 2,5 kg (chci ho udělat v celku) :-\

  • Petra Talarovičová | 3. 2. 2016 11:04

    Děkuji za recept. Byla to velká delikatesa.

  • Hani | 19. 12. 2015 20:02

    Vynikající ryba zvládnutá absolutní amatérkou!!!!

  • frak | 7. 11. 2015 11:31

    A jéje, zase jeden z těch, kdo nejlépe vědí, co je zdravé a co vůbec ne. Jste jak pan docent, doktor (a já nevím, co měl ještě za tituly) Hejda. Ten kdysi dávno v rozhlase radil , co je zdravé a co ne. Když bylo másla na trhu nedostatek, tak máslo zdravé nebylo a na vše doporučoval používat umělé tuky, když byl másla přebytek, máslo byl ten nejzdravější tuk a vše by se mělo dělat na jenom na másle.

  • anevanu | 18. 8. 2015 16:14

    já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*

  • anevanu | 18. 8. 2015 16:14

    já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*

  • fifa | 25. 7. 2015 12:04

    skvele

  • Tereza | 27. 5. 2015 11:55

    a co prepustene maslo?

  • Alena Černá | 20. 2. 2015 19:22

    Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)

  • Alena Černá | 20. 2. 2015 19:22

    Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)

  • Filip | 3. 1. 2015 22:35

    Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

  • vladimír | 20. 9. 2014 16:07

    Chtělo by to nejdřív dobře číst než člověk vypustí hlouposti s převody. :-\

  • Marta | 6. 9. 2014 11:03

    Recept výborný, jen pan Mirek by měl pozorněji číst, v receptu je uvedeno 30g (gramů), ne dkg (deka).Dobrou chuť

  • Katka | 4. 8. 2014 15:34

    V rámci úspory nádobí při kempování je to recept ideál.A navíc výbornej.Dík :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • Mirek | 27. 6. 2014 13:10

    Dobry den, jen na okraj, recept dobry jen ty prevody! Loni jsem podle podobneho receptu delal kavasaky(a lzice tam nebyly). Tady je aspon napsano ze 30dkg = polevkova lzice tak se clovek zorientuje. Jinak deka je deste, v kilu je 100dkg to znamena ze podle receptu by se melo na recept pouzit 1/3kg, tedy 333g. Coz by dopadlo jako ty moje lonske kvasaky ktere jsou nalozene v soli a nekvasi.

  • Vít Havlíček | 23. 6. 2014 10:55

    Hodně laciný jídlo. Chutná jak hovno.... :-$

  • Nina | 4. 5. 2014 18:37

    Jo, to by byl pstruh v kmínu. :-D :-P

  • Daisy | 8. 3. 2014 09:31

    Ten kmín je asi opravdu chyba :-) Pstruha milujeme, výborné jídlo, jenom ten na té hlavní fotce vypadá dost odpudivě :-$

  • Raposo | 1. 3. 2014 20:34

    Vyzkoušeli jsme a moc nám to chutnalo :)

  • Stáňa | 26. 2. 2014 13:23

    Prostě perfektní. Doporučuji podávat jen s bagetkou. Už jsem ho dělala i s bramborama, ale bagetkou nám pstruh chutnal ještě víc.

  • Pepa | 18. 1. 2014 12:14

    Sakra deset pytlíků kmínu na dva pstruhy a u nás v albertu jich mají jenom osm :-\

  • Sherpa | 11. 1. 2014 17:57

    30dkg kmínu. To mě pobavilo ;-) ;-)

  • Týna | 22. 11. 2013 13:42

    Skvělé a přitom tak jednoduché. Už dlouho jsem si tak nepochutnala, děkuji.

  • jj | 30. 7. 2013 14:41

    :-D

  • Anička | 20. 4. 2013 22:08

    Pstruh patří mezi jednu z našich nejoblíbenějšch ryb a tahle úprava je famózně jednoduchá a chutná. :-) Za léta strávená s vášnivým rybářem už ho umím na talíři odkostit tak, že se ho nebojím předložit i dětem. :-)

  • Vesna | 13. 3. 2013 07:23

    Jak už tu bylo psáno několikrát, množství 30 dkg se vztahuje k rybě, ne ke kmínu! Tedy 30 dkg ryby a 1 polévková lžíce kmínu. Kdybyste tak, Antone, nejdříve pořádně četl... :-))

  • anton | 12. 3. 2013 20:28

    Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (30dkg) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit, vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby. K máslu můžeme přidat lžíci oleje, aby se nepřepalovalo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 30dkg kminu na 1 rybu???????Snad na 100 kg ryb.....

  • Pepa | 21. 1. 2013 16:36

    Reaguji na Petra,těch 30 dkg je váha pstruha a na tuto váhu je zapotřebí polévkoná lžíce.Recept je prima

  • Alena Maršálková | 3. 12. 2012 15:12

    Pstruzi byli eňoňůňo a určitě nebyli naposled <:-)

  • Petr | 21. 10. 2012 11:58

    :-D to kvantum kmínu je doufám překlep :-*

  • Imrich | 10. 10. 2012 01:45

    No parada byl jsem v Pensilvanii na Delaware rece a chytl duhace.No na kmine byl primo uzasnej a to hlavne proto ze jeste predchvili plaval ve vode.No cersvi je cerstvi to se neda z kupnim z farem vubec srovnat.Tak diky za recept a hlavne nezapomente vychutnat "licka" ty jsou na halibutech,pstruzich a platyzech to nejlepsi

  • Kozoroh | 25. 9. 2012 09:13

    Výborné, jednoduché a rychlé.

  • Víťa | 14. 8. 2012 12:06

    Ahoj kuchaříci, tak pstruh už se smaží, už se mě sbíhají sliny....nedávno jsem měl v jedné hospůdce Pstruha a ten byl tak vynkající že tu zkouším doma...Víť :-) a

  • petr | 24. 6. 2012 14:54

    Stara klasika, u nas casto byvala na taliri, tata mel rad ryby, dnes jsem si to pripomel a je to proste jednoduche a genialni. Kmin je pomerne malo pouzivany v jinych kuchynich sveta, pritom je uzasny.

  • Křivanová | 1. 3. 2012 19:53

    Pstruhy na másle musím brzy zopakovat, kmín výborně máslo ochutil a s chlebíkem, no nemám slov!

  • MARTINA | 6. 1. 2012 18:43

    NEMA CHYBU, HOTOVY ZAZRAK CHUTI, SUPERMNAMOZNI <:-)

  • honza | 14. 9. 2011 13:10

    přečti si to znova a lépe

  • P. Bláha | 18. 8. 2011 14:37

    Velice chutná a jemná úprava pstruha, na grilu také určitě zkusím. 30 dkg ryby a lžíce kmínu, pro Vladku.

  • vladka | 15. 8. 2011 11:34

    toto vypadá spíše jako kmín se pstruhem :-) 30 dkg kmínu je trochu moc, ne?

  • Jaruška | 14. 8. 2011 15:09

    Na grilu jsou opravdu bááááječné, doporučuji :-P ;-) .

  • HANKA | 14. 6. 2011 15:12

    To je nějaká ptákovina?Tolik kminu....ha-ha...

  • Novotný Janek | 6. 6. 2011 15:21

    zkuste je dát na gril a zítra jdete koupit další 8-) :-D

  • Jarmila | 7. 5. 2011 07:42

    Milujeme ryby a tohle bylo opravdu luxusní. Jemně kořeněná chuť nás nadchla a opakovat budeme často. Určitě vyzkoušíme i na grilu. Děkuji za super recept. Jarmila

  • Zdeněk | 15. 2. 2011 17:53

    Toto je nejchutnější úprava pstruhů jakou znám,protože nenaruší chuť ryby.Vřele doporučuji,je to lahůdka 8-)

  • AAARV | 27. 10. 2010 12:04

    Klasika je klasika, moc děkuji za recept! :-))

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 08:58

    Na grilu, špička

  • sarka rudlova | 8. 10. 2010 12:14

    Dobré, rychlé...jen se mi ti pstruzi nevešli na pánev, tak se to trochu hůř smažilo. Ale jinak fajn.

  • Peter Anetta | 29. 5. 2010 06:43

    Je jasné, že těmi 30 dkg mysleli váhu ryby a ne kmínu. Sapienti sat. Jinak je to klasika a to vynikající.

  • Daniella O. | 8. 4. 2010 20:24

    Pamatuji si z detstvi, tatinek jako vasnivy rybar nosil pstruhy celkem casto a maminka je delala stejnym zpusobem, jenom je pekla v remosce. Na belice pridavala jeste cesnek a pokazde to byla dobrota. Kminu vzdy davala od oka....(: Zavisi na chuti....

  • Ladia - | 8. 4. 2010 11:49

    Teď to čtu ještě jednou... na 30 deka ryby tedy na cca 300 gramovou porci ryby Jiří používá rovnou lžíci kmínu.

  • Ladia - | 8. 4. 2010 11:47

    30 dkg kmínu by bylo více jak 10 balíčků ;-)

  • ladislava staffenová | 8. 4. 2010 10:37

    Majka Rončáková - já tedy kmín nikdy nevážím, jelikož ho milujeme a dávám ho hodně. konkrétně zde pořádně posypu.Ale jednou to fakt zvážím (myšleno bez ironie!!!!)kolik kmínu tam vlastně cpu, ještě že je zdravý

  • Majka Rončáková | 8. 4. 2010 09:26

    Nemá být náhodou množství kmínu 30g?

  • ladislava staffenová | 7. 4. 2010 15:14

    Znám, dělám a mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Maso Zdravě i chutně Rybí Oběd Večeře Smažení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Máslo Olej Pstruh Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Makové koblížky

Makové koblížky

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

95
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
38
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
35
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
32
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
29
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem
Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
Pstruh na másle
Pstruh na másle
Pstruh na oříškách
Pstruh na oříškách
Pstruh na rajčatech
Pstruh na rajčatech
Pstruh na tokajském víně
Pstruh na tokajském víně
  • Recepty.cz
  • Pstruh na másle s kmínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact