Pstruha očistíme, osušíme a osolíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením bylinkové máslo. Dovnitř vložíme 2 plátky másla a 2 kousky oloupaného pomeranče (co se vejde). Na alobal si položíme plátky slaniny. Pstruha položíme na slaninu a zabalíme ho do ní. Navrch dáme 2 plátky másla, zbytek pomeranče a jemně posypeme sladkou paprikou. Alobal dobře zabalíme tak, aby při grilování máslo nevyteklo.
2
Grilujeme v troubě na 170 °C po dobu 15 min. Po 15 min rozbalíme alobal tak, aby nevyteklo máslo, dáme zpět do trouby a necháme dogrilovat dozlatova cca 5 min. Pozor pokud se chystáte grilovat na klasickém grilu (venku), doba grilování se razantně zkracuje. Doporučuji vyzkoušet poprvé doma v troubě<BR>
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Brumla
|24. 12. 2014 21:23
Nevím, jestli byla chyba u mě, ale troubu jsem měl předehřátou právě na těch 170, stanovené časy jsem dodržel, a ryba mi připadala dosti nedodělaná. Tipnul bych to na to zabalení do alobalu, raději zkusím další porci bez balení.
Petr
|26. 8. 2012 11:06
Paprika je jen na barvu, doporučuji pomeranče vybírat extrémně pečlivě a nakrájet na jemné plátky.
debil
|7. 10. 2010 13:08
<3 <3 <3 :-X :-* 8-) :-$ O:-)
ladka stafl
|31. 5. 2010 10:45
já poprášila uzenou paprikou a k tomu pomeranči to sedělo :-))
Marek Kašpar
|22. 5. 2010 11:47
Paprika je pouze na ozdobu, udělá to pěknou barvu:-)
Ladia -
|20. 5. 2010 11:51
To zní báječně... Jenom vynechám tu papriku, ta mi tam moc nesedí.