• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí vejce - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle počtu osob
    • cibule drobně pokrájená
    • sůl
    • česnek dle chuti, nastrouhaný
    • voda
    • vejce
    • majoránka dle chuti
    • strouhanka ze starších (ne tvrdých) rohlíků
    • pepř mletý
    • paprika - sladká nebo s troškou pálivé
    • vařená vejce dle počtu porcí
    • bylinky dle chuti
    • koření na mleté maso - není nutné
    • měkký sýr - přírodní, tavený, Lučina, žervé...
    • olej
    • mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

1
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

2
Nebo umícháme směs z cca 500 gramů mletého masa, 2 nastrouhaných česneků, 1 drobně pokrájené cibule, lžičky papriky a majoránky, 1 vejce, 70 ml vody a strouhanky ze dvou starších rohlíků, osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

3
Vařená vejce (4) oloupeme, opatrně vyndáme žloutek, který můžeme přidat do směsi mletého masa nebo sníst, udělat pomazánku...

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla

4
Měkkým sýrem (Veselá kráva...) naplníme prostor po žloutcích. Místo sýru můžeme použít lučinu, žervé, kozí sýr... Sýr můžeme i ochutit podle toho, co máme rádi: česnek, bylinky, koření...
5
Naplněné vejce obalíme v mleté směsi, hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule - "pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova, občas dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem.

RADA: Jak skladovat vejce

7
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo pečivem a zeleninou, okurkovým salátem...

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Podívejte se na VIDEO

8
Někdo pštrosí vejce ještě obaluje v trojobalu, nám to víc chutná bez něj a se sýrovou náplní místo žloutku, která se dá dochutit pokaždé jinak.
9
Pštrosí vejce můžeme použít i jako rychlé pohoštění. Upečeme si je předem, pak za studena pokrájíme na plátky nebo měsíčky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Masové karbanátky

Masové karbanátky

Řeznická sekaná

Řeznická sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Žáková | 2. 1. 2017 07:57

    Od nás receptu letí velká pochvala. Byl opravdu vynikající a o jedno óbr vejce, které zbylo jsme se museli večer všichni poctivě rozdělit :))

  • Martina | 17. 9. 2016 12:35

    Tohle jsou nejlepší pštrosí vejce.Díky za recept :-* .

  • Anna Rudišová | 14. 6. 2016 11:13

    Vynikající, nenákladné a snadné, děkuji za recept.

  • Vituš | 16. 4. 2016 12:24

    Byl to opravdu svělý oběd.

  • Žanda | 8. 1. 2016 13:09

    Pštrosí vejce moc nemusím, protože mi to vejce uvnitř přijde nedobré a dusivé. Nemusím teda nemusela jsem je do včerejšího oběda, který vařil podle tohohle receptu manžel a měl pštrosí vejce prvotřídní. Sýr byl ve vajíčku lepší jak žloutek a taky asi to, že se pekli jim přidalo na půvabu. Já jsem je sama dělala jednou a stačilo mi to, navíc se ty obří koule museli smažit a to bylo něco.

  • Hana Káňová | 8. 4. 2015 06:11

    Včera jsem v rámci likvidace velikonoční koledy pekla pštrosí vejce a bylo velice dobré využití vajíček, která se musí sníst co nejdřív.

  • Jana | 17. 2. 2015 16:44

    Moc dobré a taky hodně syté. S tatarkou a s bramborama ideální ;p

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Masové kuličky Karbanátky Recepty z vajec
Maso Chuťovky Mleté Z vajec Slané Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Koření na mleté maso Majoránka Měkký sýr Mleté maso - míchané Olej Paprika - sladká Pepř mletý Strouhanka Sůl Vařená vejce Vejce Voda

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Sušenky

Sušenky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

112
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
43
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
35
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact