• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí vejce - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 51
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle počtu osob
    • cibule drobně pokrájená
    • sůl
    • česnek dle chuti, nastrouhaný
    • voda
    • vejce
    • majoránka dle chuti
    • strouhanka ze starších (ne tvrdých) rohlíků
    • pepř mletý
    • paprika - sladká nebo s troškou pálivé
    • vařená vejce dle počtu porcí
    • bylinky dle chuti
    • koření na mleté maso - není nutné
    • měkký sýr - přírodní, tavený, Lučina, žervé...
    • olej
    • mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

1
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

2
Nebo umícháme směs z cca 500 gramů mletého masa, 2 nastrouhaných česneků, 1 drobně pokrájené cibule, lžičky papriky a majoránky, 1 vejce, 70 ml vody a strouhanky ze dvou starších rohlíků, osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

3
Vařená vejce (4) oloupeme, opatrně vyndáme žloutek, který můžeme přidat do směsi mletého masa nebo sníst, udělat pomazánku...

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla

4
Měkkým sýrem (Veselá kráva...) naplníme prostor po žloutcích. Místo sýru můžeme použít lučinu, žervé, kozí sýr... Sýr můžeme i ochutit podle toho, co máme rádi: česnek, bylinky, koření...
5
Naplněné vejce obalíme v mleté směsi, hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule - "pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova, občas dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem.

RADA: Jak skladovat vejce

7
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo pečivem a zeleninou, okurkovým salátem...

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Podívejte se na VIDEO

8
Někdo pštrosí vejce ještě obaluje v trojobalu, nám to víc chutná bez něj a se sýrovou náplní místo žloutku, která se dá dochutit pokaždé jinak.
9
Pštrosí vejce můžeme použít i jako rychlé pohoštění. Upečeme si je předem, pak za studena pokrájíme na plátky nebo měsíčky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Masové karbanátky

Masové karbanátky

Řeznická sekaná

Řeznická sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Žáková | 2. 1. 2017 07:57

    Od nás receptu letí velká pochvala. Byl opravdu vynikající a o jedno óbr vejce, které zbylo jsme se museli večer všichni poctivě rozdělit :))

  • Martina | 17. 9. 2016 12:35

    Tohle jsou nejlepší pštrosí vejce.Díky za recept :-* .

  • Anna Rudišová | 14. 6. 2016 11:13

    Vynikající, nenákladné a snadné, děkuji za recept.

  • Vituš | 16. 4. 2016 12:24

    Byl to opravdu svělý oběd.

  • Žanda | 8. 1. 2016 13:09

    Pštrosí vejce moc nemusím, protože mi to vejce uvnitř přijde nedobré a dusivé. Nemusím teda nemusela jsem je do včerejšího oběda, který vařil podle tohohle receptu manžel a měl pštrosí vejce prvotřídní. Sýr byl ve vajíčku lepší jak žloutek a taky asi to, že se pekli jim přidalo na půvabu. Já jsem je sama dělala jednou a stačilo mi to, navíc se ty obří koule museli smažit a to bylo něco.

  • Hana Káňová | 8. 4. 2015 06:11

    Včera jsem v rámci likvidace velikonoční koledy pekla pštrosí vejce a bylo velice dobré využití vajíček, která se musí sníst co nejdřív.

  • Jana | 17. 2. 2015 16:44

    Moc dobré a taky hodně syté. S tatarkou a s bramborama ideální ;p

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Masové kuličky Karbanátky Recepty z vajec
Maso Chuťovky Mleté Z vajec Slané Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Koření na mleté maso Majoránka Měkký sýr Mleté maso - míchané Olej Paprika - sladká Pepř mletý Strouhanka Sůl Vařená vejce Vejce Voda

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Penne con polo

Penne con polo

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

399
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
40
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
39
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
33
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact