• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí vejce - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 51
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle počtu osob
    • cibule drobně pokrájená
    • sůl
    • česnek dle chuti, nastrouhaný
    • voda
    • vejce
    • majoránka dle chuti
    • strouhanka ze starších (ne tvrdých) rohlíků
    • pepř mletý
    • paprika - sladká nebo s troškou pálivé
    • vařená vejce dle počtu porcí
    • bylinky dle chuti
    • koření na mleté maso - není nutné
    • měkký sýr - přírodní, tavený, Lučina, žervé...
    • olej
    • mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

1
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

2
Nebo umícháme směs z cca 500 gramů mletého masa, 2 nastrouhaných česneků, 1 drobně pokrájené cibule, lžičky papriky a majoránky, 1 vejce, 70 ml vody a strouhanky ze dvou starších rohlíků, osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

3
Vařená vejce (4) oloupeme, opatrně vyndáme žloutek, který můžeme přidat do směsi mletého masa nebo sníst, udělat pomazánku...

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla

4
Měkkým sýrem (Veselá kráva...) naplníme prostor po žloutcích. Místo sýru můžeme použít lučinu, žervé, kozí sýr... Sýr můžeme i ochutit podle toho, co máme rádi: česnek, bylinky, koření...
5
Naplněné vejce obalíme v mleté směsi, hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule - "pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova, občas dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem.

RADA: Jak skladovat vejce

7
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo pečivem a zeleninou, okurkovým salátem...

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Podívejte se na VIDEO

8
Někdo pštrosí vejce ještě obaluje v trojobalu, nám to víc chutná bez něj a se sýrovou náplní místo žloutku, která se dá dochutit pokaždé jinak.
9
Pštrosí vejce můžeme použít i jako rychlé pohoštění. Upečeme si je předem, pak za studena pokrájíme na plátky nebo měsíčky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Masové karbanátky

Masové karbanátky

Řeznická sekaná

Řeznická sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Žáková | 2. 1. 2017 07:57

    Od nás receptu letí velká pochvala. Byl opravdu vynikající a o jedno óbr vejce, které zbylo jsme se museli večer všichni poctivě rozdělit :))

  • Martina | 17. 9. 2016 12:35

    Tohle jsou nejlepší pštrosí vejce.Díky za recept :-* .

  • Anna Rudišová | 14. 6. 2016 11:13

    Vynikající, nenákladné a snadné, děkuji za recept.

  • Vituš | 16. 4. 2016 12:24

    Byl to opravdu svělý oběd.

  • Žanda | 8. 1. 2016 13:09

    Pštrosí vejce moc nemusím, protože mi to vejce uvnitř přijde nedobré a dusivé. Nemusím teda nemusela jsem je do včerejšího oběda, který vařil podle tohohle receptu manžel a měl pštrosí vejce prvotřídní. Sýr byl ve vajíčku lepší jak žloutek a taky asi to, že se pekli jim přidalo na půvabu. Já jsem je sama dělala jednou a stačilo mi to, navíc se ty obří koule museli smažit a to bylo něco.

  • Hana Káňová | 8. 4. 2015 06:11

    Včera jsem v rámci likvidace velikonoční koledy pekla pštrosí vejce a bylo velice dobré využití vajíček, která se musí sníst co nejdřív.

  • Jana | 17. 2. 2015 16:44

    Moc dobré a taky hodně syté. S tatarkou a s bramborama ideální ;p

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Masové kuličky Karbanátky Recepty z vajec
Maso Chuťovky Mleté Z vajec Slané Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Koření na mleté maso Majoránka Měkký sýr Mleté maso - míchané Olej Paprika - sladká Pepř mletý Strouhanka Sůl Vařená vejce Vejce Voda

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

44
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
40
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Top momenty z loučení s Bartoškou (†78): Havlová poslala světlo od Redforda! A rodina?

Top momenty z loučení s Bartoškou (†78): Havlová poslala světlo od Redforda! A rodina?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact