• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí vejce - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 51
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle počtu osob
    • cibule drobně pokrájená
    • sůl
    • česnek dle chuti, nastrouhaný
    • voda
    • vejce
    • majoránka dle chuti
    • strouhanka ze starších (ne tvrdých) rohlíků
    • pepř mletý
    • paprika - sladká nebo s troškou pálivé
    • vařená vejce dle počtu porcí
    • bylinky dle chuti
    • koření na mleté maso - není nutné
    • měkký sýr - přírodní, tavený, Lučina, žervé...
    • olej
    • mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

1
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

2
Nebo umícháme směs z cca 500 gramů mletého masa, 2 nastrouhaných česneků, 1 drobně pokrájené cibule, lžičky papriky a majoránky, 1 vejce, 70 ml vody a strouhanky ze dvou starších rohlíků, osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

3
Vařená vejce (4) oloupeme, opatrně vyndáme žloutek, který můžeme přidat do směsi mletého masa nebo sníst, udělat pomazánku...

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla

4
Měkkým sýrem (Veselá kráva...) naplníme prostor po žloutcích. Místo sýru můžeme použít lučinu, žervé, kozí sýr... Sýr můžeme i ochutit podle toho, co máme rádi: česnek, bylinky, koření...
5
Naplněné vejce obalíme v mleté směsi, hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule - "pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova, občas dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem.

RADA: Jak skladovat vejce

7
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo pečivem a zeleninou, okurkovým salátem...

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Podívejte se na VIDEO

8
Někdo pštrosí vejce ještě obaluje v trojobalu, nám to víc chutná bez něj a se sýrovou náplní místo žloutku, která se dá dochutit pokaždé jinak.
9
Pštrosí vejce můžeme použít i jako rychlé pohoštění. Upečeme si je předem, pak za studena pokrájíme na plátky nebo měsíčky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Masové karbanátky

Masové karbanátky

Řeznická sekaná

Řeznická sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Žáková | 2. 1. 2017 07:57

    Od nás receptu letí velká pochvala. Byl opravdu vynikající a o jedno óbr vejce, které zbylo jsme se museli večer všichni poctivě rozdělit :))

  • Martina | 17. 9. 2016 12:35

    Tohle jsou nejlepší pštrosí vejce.Díky za recept :-* .

  • Anna Rudišová | 14. 6. 2016 11:13

    Vynikající, nenákladné a snadné, děkuji za recept.

  • Vituš | 16. 4. 2016 12:24

    Byl to opravdu svělý oběd.

  • Žanda | 8. 1. 2016 13:09

    Pštrosí vejce moc nemusím, protože mi to vejce uvnitř přijde nedobré a dusivé. Nemusím teda nemusela jsem je do včerejšího oběda, který vařil podle tohohle receptu manžel a měl pštrosí vejce prvotřídní. Sýr byl ve vajíčku lepší jak žloutek a taky asi to, že se pekli jim přidalo na půvabu. Já jsem je sama dělala jednou a stačilo mi to, navíc se ty obří koule museli smažit a to bylo něco.

  • Hana Káňová | 8. 4. 2015 06:11

    Včera jsem v rámci likvidace velikonoční koledy pekla pštrosí vejce a bylo velice dobré využití vajíček, která se musí sníst co nejdřív.

  • Jana | 17. 2. 2015 16:44

    Moc dobré a taky hodně syté. S tatarkou a s bramborama ideální ;p

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Masové kuličky Karbanátky Recepty z vajec
Maso Chuťovky Mleté Z vajec Slané Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Koření na mleté maso Majoránka Měkký sýr Mleté maso - míchané Olej Paprika - sladká Pepř mletý Strouhanka Sůl Vařená vejce Vejce Voda

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

45
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
28
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
27
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
21
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
19
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Deník Aha! 26. 5. 2025

Deník Aha! 26. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact