• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce III.
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí vejce III.

autor: z.andel@tiscali.cz
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí vejce III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso hovězí a vepřové 1:1
    • 2
      ks žemle
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • cibule
    • vařená vejce
  • Na obalení
    • vejce
    • mléko
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • sýr eidam nebo cihla

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z mletého masa. Obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Potom usmažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Na zlepšení chuti je možné zabalit vece do listů čerstvé bazalky.
2
Jako přílohu podáváme brambory, bramborobou kaši, hranolky nebo bramborové krokety a různé saláty.
3
P.S.: Já místo mletého masa používám nejraději polotovar šlehanou sekanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce - pečená

Pštrosí vejce - pečená

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkela03 | 14. 12. 2013 20:37

    Andělíčku ;-) Recept výborný,děkuji,ale obalovat netřeba ;-)

  • Jolana Klimesova | 15. 3. 2008 22:02

    Tak tohle bylo naprosto vyborne jidlo,obmena receptu s mletym masem.Varila jsem pro celou rodinu a vsichni si vyborne pochutnali. Taky rozkrojene vejce vypada vyborne pri servirovani. Luxus, co prilis nezatizi vasi penezenku!

  • zdeněk andel | 10. 3. 2008 17:39

    Polotovar šlehaná sekaná prodává ve svých prodejnách Krušnohorské uzeniny Radoš na Mosetecku a prodávalo je i řeznické a uzenářské výrobky Podřipsko v Roudnici n.L.

  • Hela - | 17. 9. 2007 10:03

    Šlehaná sekaná je bavorská sekaná a prodává se i jako polotovar ve vaničce. Kdo by chtěl velmi podobné jídlo ale méně tučné, kdysi jsem sem dala recept na Sekanou pro Otesánky.

  • Eva | 16. 9. 2007 18:12

    chtěla bych se zeptat, kde se dá za šlehaná sekaná koupit?ještě jsem o ní neslyšela

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mleté maso Pepř mletý Strouhanka Sůl Sýr Vařená vejce Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Treska na gril

Treska na gril

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
52
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
35
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
34
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
34
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pštrosí vejce III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact