• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí maso s rozmarýnem

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí maso s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g pštrosí maso (steaky)
    • 100
      g sušená rajčata (v olivovém oleji)
    • 20
      g rozmarýn (čerstvý)
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • česnek (2-3 stroužky)
    • 500
      g brambory
    • pecorino (kousek na posypání)
    • 250
      g banánová šalotka
    • datlová rajčátka (čerstvá do salátu)
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks oranžová paprika
    • 1
      snítka bazalka (čerstvá)
    • 1
      snítka petrželka (čerstvá)
    • slunečnicová semínka (na posypání salátu)
    • 20
      ml balzamikový ocet
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř celý
    • 8
      ks párátka

Postup přípravy receptu

1
**Příprava masa**
2
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme ingredience na co nejmenší kousky a utřeme v misce pomocí lžíce. Z masa připravíme 2ks dva až tři centimetry vysoké steaky. Ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2 - 3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymázneme směsí z hmoždíře. Do kapsy přidáme pár kapek oleje. Kapsu můžeme uzavřít pomocí párátka. Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran, lehce vmasírujeme čerstvě namletý / rozdrcený pepř a zakápneme olejem.
3
Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nádoby) a necháme v lednici odležet přibližně 2 - 4 hodiny. Na rozpálenou pánev kápneme trochu olivového oleje, vložíme steaky a opékáme 3 - 4* minuty z každé strany. Po opečení steaky vyjmeme a vložíme na plech a v předehřáté troubě na 180 C steaky 3 - 4*minuty necháme dojít. Steaky takto připravené budou medium, tato úprava zaručuje šťavnatost masa.
4
**Příprava brambor**
5
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si nakrájíme šalotku na malé kousky a nasekáme petrželku. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, šalotku opečeme do měkka, přibližně 3 * minuty. Brambory slejeme a šťoucháme (rozmačkáme). Do hrnce s bramborami přidáme opečenou šalotku a ¾ nasekané petrželky a smícháme. Ze směsi vytvoříme bochánky o velikosti dlaně a vyskládáme na plech na pečící papír. Rozehřejeme troubu na 180 C a bramborové bochánky zapékáme přibližně 8 minut*. Po 7minutách zapékání posypeme bochánky sýrem pecorino a dopečeme ještě 1 minutu. Po vyjmutí plechu z trouby bochánky ozdobíme zbylou nasekanou petrželkou.
6
**Příprava salátu**
7
Papriky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, rajčata na půlky nebo čtvrtiny dle velikosti. Vše smícháme, přidáme nasekanou bazalku, balsamikový ocet, lehce opepříme a osolíme. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.
8
* Délka přípravy se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce - pečená

Pštrosí vejce - pečená

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevim | 7. 2. 2013 12:05

    Dostal jsem s toho sračku jak cip! Nedoporučuji! Je to hnus! A navíc sračka byla zelená :-( :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Banánová šalotka Bazalka Brambory Červená paprika Česnek Datlová rajčátka Mořská sůl Olivový olej Oranžová paprika Párátka Pecorino Pepř celý Petrželka Pštrosí maso Rozmarýn Slunečnicová semínka Sušená rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Plněné langoše

Plněné langoše

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
28
Elixír mládí
Elixír mládí
26
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
24
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact