• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí maso s rozmarýnem

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí maso s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g pštrosí maso (steaky)
    • 100
      g sušená rajčata (v olivovém oleji)
    • 20
      g rozmarýn (čerstvý)
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • česnek (2-3 stroužky)
    • 500
      g brambory
    • pecorino (kousek na posypání)
    • 250
      g banánová šalotka
    • datlová rajčátka (čerstvá do salátu)
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks oranžová paprika
    • 1
      snítka bazalka (čerstvá)
    • 1
      snítka petrželka (čerstvá)
    • slunečnicová semínka (na posypání salátu)
    • 20
      ml balzamikový ocet
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř celý
    • 8
      ks párátka

Postup přípravy receptu

1
**Příprava masa**
2
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme ingredience na co nejmenší kousky a utřeme v misce pomocí lžíce. Z masa připravíme 2ks dva až tři centimetry vysoké steaky. Ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2 - 3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymázneme směsí z hmoždíře. Do kapsy přidáme pár kapek oleje. Kapsu můžeme uzavřít pomocí párátka. Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran, lehce vmasírujeme čerstvě namletý / rozdrcený pepř a zakápneme olejem.
3
Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nádoby) a necháme v lednici odležet přibližně 2 - 4 hodiny. Na rozpálenou pánev kápneme trochu olivového oleje, vložíme steaky a opékáme 3 - 4* minuty z každé strany. Po opečení steaky vyjmeme a vložíme na plech a v předehřáté troubě na 180 C steaky 3 - 4*minuty necháme dojít. Steaky takto připravené budou medium, tato úprava zaručuje šťavnatost masa.
4
**Příprava brambor**
5
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si nakrájíme šalotku na malé kousky a nasekáme petrželku. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, šalotku opečeme do měkka, přibližně 3 * minuty. Brambory slejeme a šťoucháme (rozmačkáme). Do hrnce s bramborami přidáme opečenou šalotku a ¾ nasekané petrželky a smícháme. Ze směsi vytvoříme bochánky o velikosti dlaně a vyskládáme na plech na pečící papír. Rozehřejeme troubu na 180 C a bramborové bochánky zapékáme přibližně 8 minut*. Po 7minutách zapékání posypeme bochánky sýrem pecorino a dopečeme ještě 1 minutu. Po vyjmutí plechu z trouby bochánky ozdobíme zbylou nasekanou petrželkou.
6
**Příprava salátu**
7
Papriky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, rajčata na půlky nebo čtvrtiny dle velikosti. Vše smícháme, přidáme nasekanou bazalku, balsamikový ocet, lehce opepříme a osolíme. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.
8
* Délka přípravy se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce - pečená

Pštrosí vejce - pečená

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevim | 7. 2. 2013 12:05

    Dostal jsem s toho sračku jak cip! Nedoporučuji! Je to hnus! A navíc sračka byla zelená :-( :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Banánová šalotka Bazalka Brambory Červená paprika Česnek Datlová rajčátka Mořská sůl Olivový olej Oranžová paprika Párátka Pecorino Pepř celý Petrželka Pštrosí maso Rozmarýn Slunečnicová semínka Sušená rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

124
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
106
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact