• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí maso s rozmarýnem

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí maso s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g pštrosí maso (steaky)
    • 100
      g sušená rajčata (v olivovém oleji)
    • 20
      g rozmarýn (čerstvý)
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • česnek (2-3 stroužky)
    • 500
      g brambory
    • pecorino (kousek na posypání)
    • 250
      g banánová šalotka
    • datlová rajčátka (čerstvá do salátu)
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks oranžová paprika
    • 1
      snítka bazalka (čerstvá)
    • 1
      snítka petrželka (čerstvá)
    • slunečnicová semínka (na posypání salátu)
    • 20
      ml balzamikový ocet
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř celý
    • 8
      ks párátka

Postup přípravy receptu

1
**Příprava masa**
2
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme ingredience na co nejmenší kousky a utřeme v misce pomocí lžíce. Z masa připravíme 2ks dva až tři centimetry vysoké steaky. Ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2 - 3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymázneme směsí z hmoždíře. Do kapsy přidáme pár kapek oleje. Kapsu můžeme uzavřít pomocí párátka. Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran, lehce vmasírujeme čerstvě namletý / rozdrcený pepř a zakápneme olejem.
3
Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nádoby) a necháme v lednici odležet přibližně 2 - 4 hodiny. Na rozpálenou pánev kápneme trochu olivového oleje, vložíme steaky a opékáme 3 - 4* minuty z každé strany. Po opečení steaky vyjmeme a vložíme na plech a v předehřáté troubě na 180 C steaky 3 - 4*minuty necháme dojít. Steaky takto připravené budou medium, tato úprava zaručuje šťavnatost masa.
4
**Příprava brambor**
5
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si nakrájíme šalotku na malé kousky a nasekáme petrželku. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, šalotku opečeme do měkka, přibližně 3 * minuty. Brambory slejeme a šťoucháme (rozmačkáme). Do hrnce s bramborami přidáme opečenou šalotku a ¾ nasekané petrželky a smícháme. Ze směsi vytvoříme bochánky o velikosti dlaně a vyskládáme na plech na pečící papír. Rozehřejeme troubu na 180 C a bramborové bochánky zapékáme přibližně 8 minut*. Po 7minutách zapékání posypeme bochánky sýrem pecorino a dopečeme ještě 1 minutu. Po vyjmutí plechu z trouby bochánky ozdobíme zbylou nasekanou petrželkou.
6
**Příprava salátu**
7
Papriky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, rajčata na půlky nebo čtvrtiny dle velikosti. Vše smícháme, přidáme nasekanou bazalku, balsamikový ocet, lehce opepříme a osolíme. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.
8
* Délka přípravy se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce - pečená

Pštrosí vejce - pečená

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevim | 7. 2. 2013 12:05

    Dostal jsem s toho sračku jak cip! Nedoporučuji! Je to hnus! A navíc sračka byla zelená :-( :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Banánová šalotka Bazalka Brambory Červená paprika Česnek Datlová rajčátka Mořská sůl Olivový olej Oranžová paprika Párátka Pecorino Pepř celý Petrželka Pštrosí maso Rozmarýn Slunečnicová semínka Sušená rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Bublanina II.

Bublanina II.

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

228
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
96
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact